Vágólapra másolva!

Mindössze két egyesület akad, amely nem változtatott a benevezett focisták listáján: a címvédő Bayern München, valamint az FC Barcelona. Érdekesség, hogy a két csapat annak ellenére sem szerződtetett senkit a télen, hogy egyiknek sem megy valami jól hazája bajnokságában.

A két gárdán kívül további hét szintén nem vett új futballistát, ám az utólagos nevezést kihasználva regisztráltatott a BL-re olyan játékosokat, akik tavaly különböző okok miatt nem játszhattak. A Real Madrid esetében ez nem jelent lényeges változást, hiszen két ifista kapta meg a lehetőséget, hogy esetleg szerepeljen a csapatban, az Arsenal görög focistája, Tavlaridisz sem valószínű, hogy kulcsszerepet kapna, akárcsak a Leverkusen fiatal középpályása, Thorsten Wittek, vagy a Depor focistája, Dani Mallo.

A Juventus két reaktivált játékosa közül Marcelo Zalayeta bevetésére már nagyobb az esély, a juniorok közül felhívott francia Vincent Péricard viszont csak a névsort bővíti. Az AS Románál viszont Fabio Capellónak minden bizonnyal jól fog jönni Panucci, aki az ősszel azért nem játszhatott, mert a szezon közben érkezett a rómaiakhoz.

A Porto három "elfeledett" focistát is elővett, köszönhetően annak, hogy a Sárkányoknál új edző, Mourinho dolgozik: Vítor Baia, Secretario és Miran Pavlin már tavaly is a csapat keretéhez tartozott, de ennek ellenére ősszel még nevezték őket a BL-re. Sajnos Fehér Miklós továbbra is maradt a tartalékoknál.

Ami a valóban új szerzeményeket illeti, a Nantes, a Sparta Praha és a Galatasaray maximálisan kihasználta lehetőségeit, és mindegyik klub három focistával bővítette keretét. Ez legjobban a prágaiakra fért rá, mert a csehek szokásukhoz híven a jó szereplést követően több focistájukat is pénzzé tették: a télen heten hagyták el a gárdát, így a helyükre érkezett három másik még kevésnek is tűnik.

Kevesebbet markolt, de könnyen lehet, hogy többet fogott a Manchester United: a Vörös Ördögöknél a Blackburnnek eladott Andy Cole helyét az uruguayi Diego Forlán kapta meg. Igaz, Alex Ferguson szerette volna megszerezni Paulo di Caniót is, de ez a transzfer végül meghiúsult. A harmadik, még versenyben lévő angol gárda, a Liverpool két új focistát is benevezett a BL-re: Abel Xaviert és Milan Barost. A Vörösöknek egy harmadik új igazolása is van, ám Nicolas Anelka a BL-ben nem léphet pályára ebben az idényben: korábban ugyanis a Paris Saint-Germainnel az UEFA-kupában szerepelt.

Sparta Praha
Új nevezés: Pavel Zavadil (FK Drnovice), Tomás Cizek (FK Jablonec), Pavel Mares (Bohemians Praha).
Távozott: Zdenek Svoboda (VC Westerlo), Roman Lengyel (FK Teplice), Martin Hasek (FK Austria Wien), Vladimir Labant (West Ham United), Josef Obajdín (Omonia Nicosia), Petr Papousek (Baník Ostrava).

Arsenal FC
Új nevezés: Efsztatiosz Tavlaridisz.
Távozott: -

AS Roma
Új nevezés: Christian Panucci
Távozott: Cristián Cejas (AC Siena).

Bayer Leverkusen
Új nevezés: Thorsten Wittek.
Távozott: Marquinhos (Atlético Paranaense).

Boavista
Új nevezés: Fernando Ávalos (Sao Paulo FC).
Távozott: Fernando Gouveia.

FC Barcelona
Új nevezés: -
Távozott: -

Bayern München
Új nevezés: -
Távozott: -

FC Nantes
Új nevezés: Mauro Cetto (Newell's Old Boys), Mario Yepes (River Plate), Víctor Bonilla (Toulouse FC).
Távozott: Pascal Delhommeau (FC Lorient)

FC Porto
Új nevezés: Vítor Baia, Secretario, Miran Pavlin.
Távozott: Szergej Ovcsinnyikov (Lokomotiv Moszkva), Jorge Costa (Charlton Athletic), Juan Esnaíder (River Plate), Ricardo Sousa (Belenenses), Víctor Quintana.

Galatasaray
Új nevezés: Murat Sözkesen (Bursaspor), Radu Horia Niculescu (Steaua Bucuresti), Jersson Amur González (America Cali).
Távozott: Jérome Mbo Mpenza (Excelsior Mouscron), Pavel Horváth (FK Teplice), Robert Spehar (Standard Liége).

Juventus
Új nevezés: Marcelo Zalayeta, Vincent Péricard.
Távozott: Athirson (Flamengo), Fabián O'Neill (Perugia).

Liverpool FC
Új nevezés: Milan Baros (Baník Ostrava), Abel Xavier (Everton FC).
Távozott: Sander Westerveld (Real Sociedad), Robbie Fowler (Leeds United).

Manchester United
Új nevezés: Diego Forlán (Independiente).
Távozott: Andy Cole (Blackburn Rovers).

Panathinaikosz
Új igazolás: Robert Jarni (UD Las Palmas), Minasz Pitszosz (OFI Kréta).
Távozott: Paulo Sousa (RCD Espanyol).

RC Deportivo
Új nevezés: Dani Mallo.
Távozott: Manuel Pablo.

Real Madrid
Új nevezés: Antonio Tena Núnez, Francisco Salvador Ela.
Távozott: Elvir Baljic.

Ajánlat:

Korábban: