Vágólapra másolva!

Fotó: Reuters
Csoportelsőséget ünnepelhettek a Zebrák

A Portónak a vereség ellenére sem kell búslakodnia, hiszen a Rosenborg megtette neki azt a szívességet, hogy legyőzte a Celticet, így az utolsó játéknap előtt a portugálok vannak némi lépéselőnyben. A norvég együttesben különösen Harald Brattbakk fenhette a fogát a Keltákra, hiszen korábban éppen itt futballozott, de nem sok lehetőséget kapott a skótoknál. A támadó most nemes bosszút állt, hiszen csapata mindkét találatát ő szerezte. Az eredmények köszönhetően még a Rosenborgnak is maradt matematikai esélye a második hely megszerzésére, ehhez azonban az utolsó játéknapon nyernie kellene Portóban, valamint bíznia abban, hogy a Juve hasonlóan tesz a Celtic otthonában.

Az F csoportban a Lyon-Barcelona összecsapás számított amolyan ki-ki meccsnek, igaz, a győzelem inkább a hazaiak számára volt fontosabb, lévén csakis ezzel az eredménnyel maradtak volna versenyben az első két hely valamelyikéért. Ehhez képest katasztrofálisan indult számukra a meccs, mert hiába támadtak gőzerővel, a vendégek két gyors kontra után kétgólos előnyhöz jutottak. Ezt követően tovább folytatódott az ádáz francia attak, de a Barca kapusa, Bonano mindent védett: úgy látszik, személyében a katalánok végre találtak egy megbízható hálóőrt, aki adott esetben bravúrokra is képes. A gallok becsületére legyen mondva, nem adták fel a reménytelennek tűnő küzdelmet, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen percekkel a lefújás előtt ki tudtak egyenlíteni. Ez azonban édeskevés volt a számukra, nekik csak a három pont jelentett volna megfelelő eredményt, ám a mindent vagy semmit relációból az utóbbi lett az övék, mert a minden mindegy alapon előremerészkedő kapus, Coupet nem ért vissza ketrecéhez, és így Gerard valósággal begyalogolhatott a labdával a kapuba.

A Barcelona mellett a Leverkusen is bebiztosította továbbjutását, mivel Isztambulban is megszerezte a három pontot a BL-ben teljesen lenullázott Fenerbahce ellen. A találkozó legjobbja a törökök kapusa, Rüstü Recber volt, aki nélkül a hazaiak könnyen kétszámjegyű vereséget szenvedhettek volna. A lobogó hajú cerberus egy alkalommal akkorát védett, hogy a vendégek mestere, Klaus Toppmöller kis híján a kispad mellé ült meglepetésében.

Manchester United Reuters
Nistelrooy feledtette az elrontott tizenegyest

Corunában eközben a hazaiak birkóztak a szokása szerint rendkívül masszívan védekező Lille ellen, és az első félidő tizenegyespárbaját követően nem tudták feltörni a franciák védelmét. És mivel a bíró úgy határozott, hogy két büntető elég volt egy napra (pedig a szünet után Ecker kezezését követően akár ismét a tizenegyespontra mutathatott volna), maradt a döntetlen, ami miatt a hazaiak csak azért nem bánkódtak, mert ezzel is bejutottak a legjobb 16 közé.

A H csoportban tulajdonképpen már az előző körben eldőlt a továbbjutás kérdése, bár matematikailag a Feyenoord még behozhatta volna az előtte álló Bayern Münchent. Ehhez azonban győznie kellett volna a müncheni Olympia-stadionban, ám ez utoljára az IFK Göteborgnak sikerült, még 1997 decemberében. A bajorok most sem okoztak csalódást a meglepően szép számban kilátogató szurkolóiknak, hiszen annak ellenére nyerni tudtak, hogy kis túlzással a lelátó nagyobb játékerőt képviselt, mint az a csapat, amely kifutott a pályára. A tribünről nézte a találkozót Stefan Effenberg, Jens Jeremies, Carsten Jancker, Mehmet Scholl,Patrick Andersson és Giovane Elber is - ráadásul közülük csak az utóbbi léphetett volna pályára, a többiek mind sérüléssel bajlódnak.

A csoport másik meccsén Moszkvában, a farkasordító hidegben alig négyezren voltak kíváncsiak a Sparta Praha vendégjátékára, és bár a cseh együttes megkapta első (majd nem sokkal később a második) gólját a jelenlegi BL-ben, ám a prágaiak egyáltalán nem bánkódtak emiatt, hiszen veretlenségük megmaradt, a továbbjutást pedig már egy héttel korábban bebiztosították.

E csoport
Rosenborg BK - Celtic FC 2-0 (2-0)
Október 23., Trondheim, Lerkendal-stadion, 21 540 néző, vezette: Fernández Marín (spanyol)
Rosenborg BK: Arason - Olsen, Hoftun, Basma, Saarinen - R. Strand, Skammelsrud, Berg (Winsnes 74.) - George (B. I. Johnsen 83.), Rushfeldt, Brattbakk
Celtic FC: Douglas - Balde, Mjällby, Valgaeren - Thompson (Hartson 79.), Petrov (Moravcik 68.), Lennon, Lambert, Agathe - Sutton, Larsson. gól: Brattbakk (19., 36.)
sárga lap: Basma, Saarinen, Petrov, Lennon.

Juventus - FC Porto 3-1 (1-1)
Október 23., Torino, Delle Alpi-stadion, vezette: Frisk (svéd)
Juventus: Buffon - Tudor, Thuram, Montero, Paramatti - Zambrotta (C. Zenoni 72.), Tacchinardi, Davids (Birindelli 88.), Nedved - Del Piero (Maresca 76.), Trézéguet
FC Porto: Ovcsinnyikov - Ibarra (Rúbens Júnior 75.), Jorge Andrade, Mario Silva, Ricardo Carvalho - Capucho, Costinha, Söderström, Clayton (Postiga 61.) - Deco (Rafael 67.), Pena
gól: Del Piero (32.), Montero (47.), Trézéguet (73.), illetve Clayton (13.)
sárga lap: Davids, Clayton, Postiga.

F csoport
Fenerbahce - Bayer Leverkusen 1-2 (1-2)
Október 23., Isztambul, Sükrü Saracoglu-stadion, vezette: Hauge (norvég)
Fenerbahce: Rüstü - Mert, Dogan, Uygar, Yusuf (Ogün 52.) - Lazetics (Bayraktar 65.), Revivo, Johnson, Ali Günes - Oktay, Ali Akdeniz (Rapajic 77.)
Bayer Leverkusen: Butt - Sebescen, Nowotny, Zivkovic - B. Schneider, Bastürk (Vranjes 90.), Ballack, Ramelow, Zé Roberto - Neuville (Ojigwe 83.), Kirsten (Brdaric 68.)
gól: Oktay (40.), illetve B. Schneider (21.), Kirsten (34.)
sárga lap: Revivo, Yusuf Simsek, Ali Günes, Rapajic, B. Schneider.

Olympique Lyon - FC Barcelona 2-3 (0-2)
Október 23., Lyon, Gerland-stadion, 36 000 néző, vezette: Poll (angol)
Olimpique Lyon: Coupet - Chanelet (Delmotte 53.), Edmílson (Cacapa 26.), Müller, Brechet (Laigle 78.) - Carriere, Violeau, Foé, Juninho Pernambucano - Govou, Luyindula
FC Barcelona: Bonano - Puyol, F. de Boer, Christanval, Gabri - Coco (Reiziger 58.), Xavi, Cocu - Luis Enrique (Gerard 73.), Rivaldo (Geovanni 87.), Kluivert
gól: Luyindula (66.), Carriere (88.), ill. Kluivert (8.), Rivaldo (18.), Gerard (90.)
sárga lap: Cacapa, Violeau, Luis Enrique, Cocu, Gerard.

G csoport
RC Deportivo - Lille OSC 1-1 (1-1)
Október 23., A Coruna, Riazór-stadion,28 480 néző, vezette: Michel (szlovák)
RC Deportivo: Nuno - Héctor, Donato, Hélder, Capdevila - Víctor, Duscher, Emerson (Sergio 61.) , Amavisca, Valerón (Djalminha 70.) - Diego Tristán (Pandiani 77.)
Lille OSC: Wimbée - Pichot, Delpierre, Fahmi, Ecker, D'Amico, Br. Cheyrou, N'Diaye (Be. Cheyrou 81.), Landrin - Basszir (Beck 90.), Sterjovski (Collot 88.)
gól: Diego Tristán (11-esből 14.), ill. Br. Cheyrou (11-esből 20.)
sárga lap: Emerson, Fahmi, Pichot.

Manchester United - Olympiakosz 3-0 (0-0)
Október 23., Manchester Old Trafford, 66 769 néző, vezette: Melo Pereira (portugál)
Manchester United: Barthez - G. Neville, Blanc, Brown, Irwin - Beckham, Butt (Solskjaer 73.), Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Scholes
Olympiakosz: Elefteropulosz - Jannakopulosz (Roberts 83.), Anatolakisz, Patszatzoglu, Kontisz, Mavrogenidisz (Purszanidisz 46.), Karembeu, Amanatidisz, Djordjevics - Ofori-Quaye, Alekszandrisz (Álvez 63.)
gól: Solskjaer (79.), Giggs (88.), Van Nistelrooy (90.)
sárga lap: Djordjevics, Anatokalisz, Patszatzoglu, Kontisz.

H csoport
Bayern München - Feyenoord 3-1 (2-1)
Október 23., München, Olympia-stadion, 40 000 néző, vezette: Batista (portugál)
Bayern München: Kahn - Sagnol, Kuffour, R. Kovac, Lizarazu (Tarnat 46.), Szalihamidzsics, Fink (Thiam 83.), Hargreaves - Paulo Sergio (Zickler 69.), Pizarro, Santa Cruz.
Feyenoord: Zoetebier - Emerton, Van Wonderen, Van Gobbel (Gyan 46.), Rzasa - Collen, Ono, Bosvelt, Van Gastel (Smolarek 80.), Paauwe - Elmander
gól: Kuffour (12.), Santa Cruz (30., 90.), illetve Elmander (25.).

Szpartak Moszkva - Sparta Praha 2-2 (2-1)
Október 23., Moszkva, Luzsnyiki-stadion, 4000 néző, vezette: Barber (angol)
Szpartak Moszkva: Levickij - Kebe, Ananko, Parfjonov, Kovtun - Baranov, Bulatov, Tyitov, Cikmejsztruk (Mitreszki 46.) - Beszcsasztnih, Robson.
Sparta Praha: Cech - Grygera, Hübschman, J. Novotny, Labant - Sionko (Sloncik 83.), Jarosik, Hasek, Michalik (Babnic 73.) - Kincl, Holub (Zelenka 57.)
gól: Robson (4.), Beszcsasztnih (34.), illetve Holub (29.), Babnic (90.)
sárga lap: Ananko.

Ajánlat:

Korábban:

Nyolcan már a 16 között