Vágólapra másolva!

A Real nem éppen kedvező előjelekkel utazott el az Anderlecht elleni összecsapásra, hiszen hiába számít a királyi gárda az európai kupasorozatok történetének egyik legsikeresebb együttesének, Belgiumban még sohasem sikerült meccset nyernie, sőt, még gólt sem ért el a Németalföldön. A spanyoloknál visszakerült a csapatba a sérüléséből felépült Roberto Carlos, a kezdő tizenegyben szerepelt viszont a fiatal Pavón, akinek ez volt az első nemzetközi kupamérkőzése. A másik oldalon a szurkolók szokásukhoz híven Alin Stoicát hiányolhatták a gárdából, igaz, az apró termetű románt most "igazoltan" hagyta ki a csapatból Aimé Anthuenis mester, hiszen a középpályás sérüléssel bajlódik.

A belgák mindenképpen szerették volna begyűjteni a három pontot, és ennek megfelelően támadólag léptek fel, ám a fiatal Pavón a rutinos Fernando Hierro pártfogásával remekül állta útját a hazai rohamoknak. A madridiaknak ezzel szemben nem kellett sok a gólhoz, és két remekbeszabott találattal gyorsan lelohasztották a hazaiak támadókedvét. Különösen a második ment élményszámba, hiszen lábról lábra vándorolt a labda, mielőtt Steve McManaman a kapuba bombázta volna. A második félidőnek ezek után már nem volt sok jelentősége, legfeljebb annyi, hogy a Real újabb újoncot avatott Rubén González Rocha révén, aki Hierrót váltotta.

A csoport másik meccsén a Lokomotiv Moszkva számára csak a győzelem volt elfogadható az AS Roma ellen, hiszen ellenkező esetben az oroszok számára minden esély elszállt volna a második helyre. Persze a Farkasok sem álltak valami jól a találkozó előtt, így élvezetes meccsre volt kilátás. Ebben nem is volt hiba, meglehetősen sokszor alakult ki helyzet a kapuk előtt, ám a háló mindössze egyszer zördült meg, és Cafú lövése akkor is csak egy védőn megpattanva került a kapuba. A rómaiak kezdő tizenegyében egyébként összesen hét dél-amerikai (négy brazil, két argentin és egy uruguayi) szerepelt, ráadásul csereként még a szintén brazil Marcos Assuncao is pályára lépett.

A B csoportban a Dinamo Kijevnek kellett volna megragadnia az utolsó szalmaszálat a Liverpool ellen, az ezidáig nyeretlen ukránok számára csak a győzelem esetén maradt volna némi sansz a csoportmásodik helyre. A kijeviek ennek megfelelően is kezdték a találkozót, ám hiába birtokolták sokkal többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket Jerzy Dudek kapuja előtt, gót mégis a vendégek szereztek. A zimankóban a szünet után aztán még jobban felpörgött a Liverpool, és végül, ha szerencsével is, de begyűjtötte a három pontot, tovább segítve a hét végén szívműtéten átesett Gérard Houllier gyógyulását.

Valerij Lobanovszkijnak viszont valószínűleg nem tett jót az újabb vereség, pedig minden bizonnyal az ő szervezete sincsen a legjobb állapotban. A kijevi csapat egyébként valóságos kelet-európai válogatottnak felel meg, a négy ukrán futballista mellett két fehérorosz, két román, egy magyar és egy jugoszláv szerepelt a kezdő tizenegyben.

A dortmundi Westfalen-stadionban egy félidő után érett a meglepetés, hiszen a portugál Boavista akkor még győzelemre állt, ám a németek Jan Koller vezérletével megfordították a találkozót. Koller nem véletlenül számít igazi közönségkedvencnek Dortmundban, nem ismer elveszett labdát, rengeteg küzd a csapat érdekében, míg mondjuk a brazil Márcio Amoroso (aki ezen a meccsen eltiltása miatt nem játszhatott) sokszor csak lézeng a pályán, igaz, egy-egy villanással képes meccseket eldönteni. Vitatkoztak is a német szaksajtóban, hogy illik-e egy ilyen flikkflakkozó labdarúgó a BVB-be, ám Koller most megmutatta, hogy attól, hogy valaki végigzakatol egy találkozót, még adhat sarokkal gólpasszt.

A C betűjelű kvartettben a Panathinaikosz már egy döntetlennel is biztossá tehette volna továbbjutását, ám az Arsenal ellen nem tudott pontot szerezni, így továbbra is nyílt az eső két hely sorsa. Pedig a görögök jól tartották magukat, ám Angelosz Basszinasz még tizenegyesből sem tudott betalálni. Az Ágyúsok fiatal kapusának, Richard Wrigthnak ez volt az első meccse a Bajnokok Ligájában, és bemutatkozásként rögtön kivédett egy büntetőt. Úgy látszik, a debütáló meccseken ez a szokása, hiszen amikor tavaly bemutatkozott az angol válogatottban Málta ellen, szintén kifogott egy tizenegyest.

Az eddig pont nélkül álló Schalke 04-nél meglehetősen puskaporos volt a hangulat az RCD Mallorca elleni meccs előtt, különösen, hogy a bajnokságban sem nagyon megy a csapatnak. A menedzser, Rudi Assauer Émile Mpenzán statuált példát, amikor a csatár kijelentette hogy bár többé-kevésbé felépült sérüléséből, mégsem óhajt pályára lépni a spanyolok ellen, hazaküldte a támadót, és kijelentette, hogy a többi játékos is így járhat, ha nem futballoznak szívvel-lélekkel. A fenyegetés bejött, hiszen a gelsenkircheniek nevükhöz méltó (0-4) győzelmet arattak. A spanyolok életét persze nem könnyítette meg, hogy kameruni csatáruk, Samuel Eto'o 0-2-es állásnál teljesen feleslegesen kiállíttatta magát. Eto'o ezt a mókát már másodszor játssza el a szezonban, hiszen a bajnokságban a Villarreal ellen hasonló körülmények között kapott piros lapot.

A D csoportban sem dőlt el még semmi, köszönhetően annak, hogy a Lazio a negyedik mérkőzésén csak megszerezte az első győzelmét. Nagyon sokat jelentett a római gárdának, hogy végre tudásának megfelelően játszott a nyári sztárigazolás, Gaizka Mendieta, aki egy gólpasszal és több remek lövéssel hívta fel magára a figyelmet. A spanyol többször is jól próbálkozott, azonban akármennyire is igyekezett, még mindig nem tudta megszerezni első gólját újdonsült együttese színeiben. Ha így folytatja, akkor azonban már nem kell sokat várnia erre.

A Galatasaray és az FC Nantes játékosai egyaránt kiszámolhatták, hogy egy békés döntetlen egyikük számára sem lenne rossz, és ennek megfelelően is futballoztak, hiszen a találkozó heveny unalomba fulladt. A kapuk alig forogtak veszélyben, és a szurkolók így csalódottan távozhattak az Ali Sami Yen-stadionból.

Korábban: