Vágólapra másolva!

Koller (sárgában) elől eldugták a labdát a liverpooliak.

A dortmundiak arra például különösen ügyeltek, hogy Michael Owent ne lehessen hosszú indításokkal kiugratni, így Stefan Reuter legtöbbször amolyan söprögetőt játszott. A Liverpooltól amúgy sem idegen az ultradefenzív felállás (emlékezhetünk, hogy az előző szezonban az UEFA Kupában milyen unalmas mérkőzést játszottak az FC Portóval és az FC Barcelonával), és bár azért próbálkoztak a Vörösök is, látszott rajtuk, hogy az egy ponttal is tökéletesen elégedettek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Gérard Houllier csak egyszer cserélt, és a kispadon hagyta Robbie Fowlert. A győzelemhez a hazaiak álltak közelebb, hiszen két alkalommal is a liverpooli kapufán csattant a labda, de a döntetlen a játék képe alapján teljesen reális volt.

A dortmundi iksz azt eredményezte, hogy két forduló után a portugál Boavista állt az élen a csoportban, hiszen a portóiak hazai pályán legyőzték a Dinamo Kijevet. A luzitánok ezúttal nem a szokásos sakktábla-mintás mezükben léptek pályára, hanem narancssárgában, és ez a szín szerencsét hozott a portóiaknak, akik egy viharos első félidő során biztosították be maguk számára a győzelmet. Portugál részről a dél-amerikai különítmény vitte a prímet, a bolíviai Erwin "Platini" Sánchez becenevéhez méltóan szabadrúgásból volt eredményes, majd a brazil csatárduó, Elpidio Silva és Duda mindkét tagja szerzett gólt. A vendégek részéről a román Tiberiu Ghioane talált be, de a kijeviek a továbbiakban nem tudtak lépést tartani a hazaiakkal. Az ukrán gárdában Bodnár László ezúttal nem lépett pályára.

Az A csoportban a Real Madrid ismét feledtetni tudta bajnoki gyengélkedését és sima 4-0-s győzelemmel intézte el a Lokomotiv Moszkvát. A királyi gárdában ismét nem léphetett pályára Zinedine Zidane, aki még mindig eltiltását tölti, és nélküle ismét remekeltek a madridiak. Különösen az idényben először kezdő Pedro Munitis volt elemében, aki előbb gólt szerzett, majd a második félidőben kiharcolt egy tizenegyest. Az orosz csapat csak elvétve ment át a félpályán, és Iker Casillas szinte végig unatkozott a Real kapujában. Nem így Ruszlan Nyigmatullin, akinek az utolsó tíz percben kétszer is a hálóból kellett kikotornia a labdát.

A Real tehát a Bajnokok Ligájában sokkal jobban szerepel, mint a bajnokságban, de ugyanez nem mondható el az AS Romáról, amely egyik sorozatban sem képes megismételni előző idényben mutatott teljesítményét. A Farkasok ezúttal a szintén krízisben lévő RSC Anderlechthez látogattak, és a két gyengélkedő együttes remek meccset játszott, amelyből csak a gólok hiányoztak. Ez utóbbin Gabriel Batistuta segíthetett volna a legkönnyebben, de az argentin támadó rá legkevésbé sem jellemző módon nagyobbnál nagyobb helyzeteket hagyott ki. A másik oldalon leginkább Alin Stoica veszélyeztetett, miután az Ivan Pelizzolit kiszorító Francesco Antonioli hibázott - úgy látszik, a rómaiknál még a kapusgondok sem oldódtak meg.

Zaccheronival talán megszületik a Lazio első győzelme

Ebben a kvartettben tehát a franciák állnak az élen, mögöttük pedig a PSV Eindhoven található, mivel a hollandok hazai pályán diadalmaskodni tudtak a Galatasaray felett. A Philips-gyáriak igazából nem is otthon játszottak, mivel stadionjukat az UEFA egy mérkőzésre betiltotta az előző szezonban történt rendbontás miatt (az UEFA Kupa negyeddöntőjében a Kaiserslautern elleni mérkőzésen Mario Basler addig provokálta a hazai szurkolókat, míg azok be nem rohantak a pályára), így a találkozót az arnhemi Gelredome-ban rendezték. Ez azonban nem zavarta a PSV-t abban, hogy begyűjtse a három pontot. A hollandok rendkívül támadó felállásban léptek pályára, a kezdő tizenegyben három csatár és három támadó középpályás is szerepelt, aminek az eredménye sima győzelem lett.

A C csoportban is egy meglepetéscsapat vezet, a Panathinaikosztól ugyanis senki sem várta, hogy első két mérkőzését megnyerje. Az athéniak az előző héthez hasonlóan megint 2-0-ra győztek, az áldozat ezúttal az RCD Mallorca volt. A koreográfia annyiban hasonlított a Schalke elleni derbire, hogy az első találatot ismét a horvát Goran Vlaovic szerezte meg, a folytatás aztán a ciprusi Mihalisz Konsztantinu nevéhez fűződött. A Pana ezzel a két győzelemmel fél lábbal már a legjobb tizenhat között van, ráadásul úgy, hogy a csapat még csak a BL-ben lépett pályára, hiszen a görög bajnokság még el sem kezdődött. A zöld-fehérekkel az Arsenal igyekszik tartani a lépést, az Ágyúsok az első körben elszenvedett vereség után hazai pályán a Schalke ellen javítottak. A gelsenkircheni együttes ugyan tetszetősen futballozott, de a kapu előtt már korántsem voltak határozottak a játékosai, ellentétben az Arsenallal, amely egy Thierry Henryval volt jobb ellenfelénél.