Vágólapra másolva!

Az ideiglenes vezetőedző, Candinho, akit korábban a nemzeti tizenegy pályaedzője volt, és a sydneyi olimpiát követően Wanderley Luxemburgo menesztése után ült a kispadra, szerdán lemondott posztjáról, mivel új menedzser, Antonio Lopes került a válogatott élére.

Leao, az egykori kiváló kapus játékos korában nőügyei miatt szerepelt gyakran a lapok címoldalán, edzőként is volt már botránya. Tavaly egy év alatt három klubnál is megfordult: a Santostól az Internacional Porto Alegréhez szerződött, utána következett a Gremio Porto Alegre. Jelenleg a Recife csapatánál dolgozik.

- Most még nem tudom megmondani, hogy a november 15-i, Kolumbia elleni világbajnoki selejtezőn én fogom-e irányítani az együttest - jelentette ki. - Egyelőre az biztos, hogy év végéig maradok a Recife kispadján is.

Leao az Internacionallal csak a Palmeiras 1-0-s legyőzésével maradt első osztályú. Ezen a találkozón az utolsó három percben Leao és segítői többször is berúgták a tartaléklabdákat a pályára, így akadályozva meg a folyamatos játékot.

Fotó: Reuters

Romário: Mit csináljak, én
vagyok a legjobb...

- Már nem én vagyok a leggyorsabb, de rutinomnak köszönhetően a góllövés továbbra is az erősségeim közé tartozik - nyilatkozta a 34 éves sportoló. - Felesleges sokat szaladgálni, elég jól helyezkedni.

Romário 1994-ben az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon nyert aranyérmet és tagja volt az 1988-as szöuli olimpián második helyezett brazil válogatottnak.

A támadó korábban rengeteget bajlódott kisebb-nagyobb sérülésekkel, melyeket több esetben kedvenc hobbija, a strandfoci közben szerzett.

- Ahogy az ember öregszik, úgy lesz egyre bölcsebb. Én is beláttam, hogy a strandfocit fel kell függeszteni, amíg nagypályán is játszom - jelentette ki. - Főleg a combom bírta nehezen a kettős terhelést.

(MTI)

Ajánló:

A brazil válogatott hivatalos honlapja

Korábban:

Antonio Lopes személyében új menedzsere van a brazil labdarúgó-válogatottnak, ezért az ideiglenes szövetségi kapitány, Candinho lemond posztjáról. A világbajnoki ezüstérmes együttesnek azért nincs tényleges szakmai főnöke, mert Wanderley Luxemburgót a sydneyi olimpián Kameruntól elszenvedett 2-1-es vereséget követően menesztették.