Vágólapra másolva!

Mérlegen Ronaldo és Ronaldinho

Fotó: Reuters

Ronaldinho a Selecao Brasileirában

A lap ezek után hozzátette, hogy Ronaldinho hamarosan felülmúlhatja "mesterét", aki - talán éppen emiatt - nemrég azt ígérte a Folha de Sao Paulo című lapban: mindent meg fog tenni azért, hogy minél gyorsabban kiheverje térdsérülését és visszakerüljön a csúcsra, újra világelső legyen.

Ronaldót - akit nagyon elkeserített sérülése és novemberi operációja - most az lelkesíti, hogy az ENSZ nagyköveteként tevékenykedik, és hamarosan Koszovóba utazik, eleget téve a humanitárius kötelezettségének. Addig is egy Rio de Janiero közelében lévő tornateremben edz - többek között le kell adnia a sérülés alatt felszedett plusz öt kilót -, ahol napi egymillió pezetának megfelelő összeget fizet. Feleségét - aki hathónapos terhes - Milánóban hagyta.

Fotó: Reuters

Ronaldo mintha azt mondaná: van más
választásom? Rá kell hajtanom...

Ronaldinhoval minden brazil lap intenzíven foglalkozik, és életrajza egyre ismertebbé válik. Nagyon korán, hat éves korában kezdett játszani a Gremio ifjúsági csapatában, testvére, a nála tíz évvel idősebb Assis példája nyomán. Együtt él az anyjával, bátyjával és nővérével (az apja balesetben halt meg: belefulladt a kertben lévő úszómedencébe, amit azóta nem használnak). Bátyja most a menedzsere és tanácsadója, nővére pedig a titkárnője. Egyszerű és szerény fiatalember, nincs barátnője, hobbija a videójáték, az internetezés és a szambázás.

Az El Mundo összehasonlította Ronaldo I. és Ronaldo II. jellegzetességeit. Ronaldo legfőbb értékeként azt jelölte meg, hogy "gyorsan és feltartóztathatatlanul vezeti a labdát az ellenfél kapuja felé, és zseniálisan, milliméterpontossággal céloz". Ronaldinho "ügyesen kezeli a labdát, lövései erősek, és soha nem feledkezik meg a csapatszellemről".

(MTI)

Ajánló:

Ronaldinho klubjának site-ja