Vágólapra másolva!
Nem sikerült túl jól a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megalakulásának 100. évfordulójára rendezett Franciaország-Brazília mérkőzés, ugyanis az 1998-as világbajnokság "visszavágóján" egyetlen gól sem született.

Jacques Santini együttese ezzel már 16 találkozó óta veretlen, míg a világbajnoki címvédő dél-amerikaiak idei négy összecsapásából három 0-0-lal végződött, az egyetlen kivételt budapesti fellépésük jelenti, ugyanis április 28-án 4-1-re nyertek a Puskás Ferenc-stadionban.

A találkozón mindkét együttesnek adódtak lehetőségei, de azok rendre kimaradtak, így végül igazságos eredmény született.

A szövetségi kapitányok úgy vélik, hogy a gólok hiánya ellenére nagyon élvezetes találkozót láthattak a nézők. A június 13-án kezdődő Európa-bajnokságra címvédőként készülő hazaiak mestere, Jacques Santini kijelentette, nem aggódik csapata két mérkőzés óta tartó gólképtelensége miatt. "Remek előadás volt, tényleg csak a gól hiányzott, ám a hátvédek és a kapusok kiválóan teljesítettek ma" - mondta a szakember, majd igyekezett megnyugtatni a francia újságírókat is: "Változatlanul maximálisan megbízom a támadóinkban, akik most és a hollandok ellen is remek védelemmel találták szembe magukat. Brazília a világbajnok, míg Hollandia az Eb egyik legnagyobb esélyese, úgyhogy nincs miért izgulni."

Carlos Alberto Parreira, a vendégek mestere kollégájánál is elégedettebb volt a Stade de France-ban látottakkal: "Igaz, hogy 0-0 lett a végeredmény, de egyáltalán nincs hiányérzetem. A világ két legjobb csapata játszott egymással egy kiváló mérkőzést."

Eredmény:
Franciaország - Brazília 0-0
Stade de France, 79 344 néző
vezette: Mejuto (spanyol)
Franciaország: Coupet - Thuram, Boumsong, Desailly (Mendy, 46.), Gallas - Makelele, Vieira, Zidane (Kapo, 68.), Pires (Wiltord, 46.) - Trezeguet, Henry
Brazília: Dida - Cafú, Luisao, Cris, Edmilson, Roberto Carlos - Juninho (Baptista, 79.), Zé Roberto (Edu, a szünetben), Kaká (Alex, 46.) - Ronaldinho, Ronaldo