Vágólapra másolva!
A vasárnap esti, az élvonalból már kiesett s szerény képességű Murcia elleni vereség volt az utolsó csepp a pohárban: az utóbbi időszak sorozatos kudarcai alaposan megtépázták a Real Madrid labdarúgócsapatának még megmaradt nimbuszát.

A világsztárokkal teletűzdelt elitgárda legszívesebben a föld alá bújna szégyenében. A sztárcsapat képességeiről ezzel a címmel számol be a Marca: "Ez a Madrid már a totális impotencia, s közel az agónia."

Az utóbbi évek egyik legnagyobb krízisét átélő fővárosi együttest a spanyol Király-kupa elvesztése, a Bajnokok Ligája-búcsú, majd a sorozatban elszenvedett négy vereség - amelynek következtében előbb az első, majd vasárnap este a második helyről is lecsúszott - után újabb veszély fenyegeti. Tekintettel arra, hogy egy körrel a zárás előtt már nem csak a madridiaktól függ, megszerzik-e a dobogó második fokát (a Barcelona két ponttal előzi meg a Realt), könnyen elképzelhető, selejtezőt kell játszaniuk a BL-ben, és le kell mondaniuk a nyárra tervezett amerikai és ázsiai túráról. Ez pedig harmincmillió euró kiesést jelentene.

A fővárosban megjelenő AS egyértelműen Carlos Queiroz vezetőedzőt teszi felelőssé a kudarcokért: "A négy vereséggel örökre beírta magát a fehér gárda fekete könyvébe."

Emilio Butragueno mentené, ami még menthető: "Végtelenül szomorú vagyok, de el kell mondanom: a csapat küzdött, harcolt, igaz, ezzel nem sokra ment" - vélekedett a klub általános sportigazgatója. "Most csak általánosságokat ismételgethetek: ilyen a futball, meg ehhez hasonlók. Az viszont tény, hogy a fiúk teljesen kiborultak Beckham kiállítása miatt."

A magáról megfeledkezett angol világsztárt az első félidő derekán küldte le a pályáról Javier Turienzo Alvarez játékvezető. A jegyzőkönyvben ez áll: "A 36. percben a 23-as számú játékost, David Robert Joseph Beckhamet a következő okok miatt állítottam ki: nevezett futballista karjaival hadonászva odament az asszisztensemhez, és angol nyelven szitkozódva különböző válogatott trágárságokat vágott a fejéhez, majd befejezésül odavetette: kurafi!"