Vágólapra másolva!
Hatalmas fiestára számíthatnak a kedden 18 órakor a Győri ETO-Bayern München mérkőzésre kilátogató szurkolók a győri stadionban, amelyen a játékosokat nyitott Audi kupékban szállítják a gyepre, a hangulatról pedig humoristák és rádiós műsorvezetők gondoskodnak. S ami a drukkerek számára talán a legjobb hír, hétfőn megérkezett a 21 ezer Bayern-mez, amit a nézők a jegy mellé kapnak ajándékba a Rába-parti klub centenáriumának emlékére.

A 18 órakor kezdődő találkozóra eljön a Bayern München tiszteletbeli elnöke, Franz Beckenbauer, az alelnök Karl Heinz Rummenigge, Uli Hoeness menedzser, s meghívást kapott Csernai Pál, a müncheniek egykori bajnokcsapatának a trénere is, aki "felváltva" él Münchenben, illetve Budapesten. Az eseményre több politikus is jelezte érkezését, mint ahogy a Liga és az MLSZ elöljárói is ott lesznek az ETO stadionjában. A Bayern küldöttsége különrepülővel a tervek szerint kedden 15 órakor érkezik a Győrtől tíz kilométerre lévő Pérre, ahonnan azonnal a stadionba hajtanak.

A programokról és az előkészületekről Klement Tibort, az ETO FC ügyvezetőjét kérdeztük: "Annyiban könnyű dolgunk van, hogy az Audi intéz mindent, hiszen az ETO százéves megalakulása mellett a német autógyár magyarországi kirendeltségének tizedik évfordulóját is ünnepeljük egyben. Tíz napja egyébként Győrben járt Andreas Jung, a Bayern München szponzori csoportjának igazgatója, akivel egyeztettük a részletes programot."

"Elöljáróban annyit mondhatok a programról, hogy a német elitklub egykori és mai sztárjai mellett a nézők élő zenét hallgathatnak a délután négy órai kapunyitást követően, majd a játékosok nyitott Audi kupékban érkeznek a gyepre. Mindezek előtt azonban a két műsorvezető, Nacsa Olivér és Harsányi Levente igyekszik ráhangolni a publikumot az ünnepi mérkőzésre. Hétfőn pedig megérkezett a 21 000 Bayern München-mez, amit a nézők a jegy mellé kapnak ajándékba" - tette hozzá a győri sportvezető.

A Bayern München sztárjainak zöme pályára lép a mérkőzésen, bár a sérüléssel bajlódó Oliver Kahn és a brazil Zé Roberto, valamint a francia válogatotthoz hivatalos Bixente Lizarazu hiányzik majd a német együttesből.

A német vendégek hangulatát feltehetően nem befolyásolja majd, hogy a Kicker szerint nyáron Felix Magath, a VfB Stuttgart jelenlegi edzője váltja az Olimpiai-stadion kispadján Ottmar Hitzfeldet, noha utóbbi szakvezető szerződése csak jövő nyáron jár le Münchenben. A váltást azonban előrevetíti, hogy Beckenbauer a minap úgy nyilatkozott, miszerint Hitzfeldnek rengeteget köszönhet a Bayern, új impulzusokkal gazdagította az egyesületet, ám szerinte némileg megfáradt ez a kapcsolat. Ráadásként Erwin Staudt, a svábok elnöke "elkottyantotta", hogy a napokban találkozik a Bayern München vezetőivel, s arról tárgyalnak majd, hogy mennyiért vásárolhatják ki Magathot még élő stuttgarti szerződéséből.

Repülővel jön tehát a Bayern kedden, ugyanakkor repül a győri gárda is, ők azonban csak másnap a békéscsabai bajnokira. Ezért Reszeli Soós István szakmai igazgató a keret összes tagjának lehetőséget akar adni a Bayern ellen, mivel természetesen a viharsarki fellépést is komolyan veszik a Rába-parti egyesületnél.

A 18 órakor kezdődő mérkőzést az osztrák FIFA-bíró, Sowa vezeti, s az összecsapást az m1 élőben közvetít.

A két csapat várható összeállítása:
Győr: Sebők - Regedei, Stark, Böjte, Makra - Peric, Horváth R., Kartelo, Varga Z. - Priskin, Nicsenko.
Bayern: Dreher - Kuffour, Demichelis, Jeremies, Linke - Deisler, Salihamidzic, Ballack, Hargreaves - Makaay, Santa Cruz.

Bánki József