Vágólapra másolva!
Három vereség után ismét pontot szerzett a Manchester United, a Chelsea elleni döntetlen azonban nem okozott felhőtlen örömöt az Old Traffordon, mert az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a MU már nem előzheti meg a londoniakat, akik ezzel megszerezték a második helyet. Az alsóházban a Leeds kiesett.

Az előzetes hírekkel ellentétben Ruud van Nistelrooy bekerült a Manchester kezdőcsapatába, Roy Keane ellenben nem épült fel sérüléséből, az ő helyét Scholes foglalta el. Már a második percben felhördült az Old Trafford népe, amikor Gary Neville robogott el a jobb oldalon, de beadását Giggs elpörgette a kapu előtt. A hetedik percben Scholes már Cudicinit is megmozgatta, a vörös hajú középpályás Van Nistelrooy lekészített labdáját tűzte rá 20 méterről, de az olasz portás vetődve hárított.

Aztán Ronaldo addig forgolódott, amíg végül baloldali beadása vészesen csapódott a bal felső sarok felé, Cudicini azonban a léc fölé paskolta a labdát. Negyedóra elteltével a Chelsea is felvillantott valamit, Joe Cole jó ütemben passzolt Lampard elé, aki spiccel egyből a bal sarok felé pöckölt, de Silvestre lábában elakadt a lövés. Gudjohnsen aztán már akadálytalanul lőtt a manchesteri kapuba, de mivel az átadás pillanatában lesen állt, így érvénytelen gólt szerzett az izlandi csatár.

Két perccel később ismét Howard mögé került a labda, ekkor azonban már a bíró is megadta a találatot, Grönkjaer egy szöglet után csinált egy cselt befelé, majd tizenöt méterről kilőtte a bal felsőt. A félórához közeledve Ronaldo játszotta meg Van Nistelrooyt, aki továbbtolta a játékszert az érkező Giggs elé, a walesi ballábas löketét azonban Cudicini kiütötte, Scholes pedig ahelyett, hogy kapura fordult volna a kipattanóval, feldobta magát, amiért sárga lap lett a jutalma. Négy perccel a szünet előtt O'Shea fejjel hozta játékba a csereként beállt Sahát, akit Huth elcsapott a tizenhatoson belül, Van Nistelrooy büntetőjét azonban Cudicini hárította.

A második játékrész elején sokáig csak egymás rugdosásával foglalkoztak a játékosok, a hatvanadik percben Saha egy jobblábas bombával is megpróbálkozott, de kísérlete a kapu mögötti szektorokban okozott csak riadalmat. Gudjohnsen is kedvet kapott, és középről megkínálta Howardot, de a magyar rokonokkal is bíró hálóőr könnyedén hárított, mint ahogy kettejük következő párharcát is a MU kapusa nyerte, pedig Gudjohnsen mesteri cselekkel küldte el Brownt és G. Neville-t, Howard azonban jó ütemben vetődött ki az izlandi elé. A Manchester szünet utáni első ígéretes lehetősége Van Nistelrooy előtt adódott volna, ám a kiugró hollandot Huth buktatta (?), Bennett bíró pedig kiszórta a németet.

Az emberelőnyt hamar kihasználták a Vörös Ördögök, igaz kellett hozzá az addig magabiztos Cudicini hibája, az olasz ugyanis Silvestre lágy ívelését kiejtette, a lecsorgót pedig van Nistelrooy jobbal bepofozta. Az utolsó tíz percben óriási rohanásba kezdett a hazai csapat, a Chelsea azonban kibírta a nyomást, és ezzel a londoniak megszerezték a második helyet, a Manchesternek pedig maradt a dobogó legalsó foka, és négy mérkőzés óta nyeretlenek Sir Alex Ferguson fiai.

Az alsóházban a Leedsnek matematikai esélye még volt a bennmaradásra, a Charlton elleni hazai döntetlen után azonban eldőlt, hogy jövőre egy osztállyal lejjebb szerepel majd a yorkshire-i csapat, pedig húsz perccel a vége előtt még két góllal vezettek Smithék.

Premiership, 37. forduló:
Manchester United - Chelsea 1-1 (0-1)
gól:
Van Nistelrooy (76.), illetve Grönkjaer (18.)
kiállítva: Huth (72., Chelsea)

Southampton - Aston Villa 1-1 (1-1)
gól:
Phillips (45.), illetve Angel (38., 11-esből)

Everton - Bolton 1-2 (0-1)
gól:
Ferguson (68.), illetve Djorkaeff (15., 87.)

Leeds - Charlton 3-3 (2-1)
gól:
Kilgallon (29.), Pennant (41.), Smith (71., 11-esből) illetve Holland (8.), Euell (76., 11-esből, 79.)

Leicester - Portsmouth 3-1 (2-0)
gól:
M. Taylor (6., öngól), Dickov (27.), Scowcroft (71.), illetve Quashie (66.)

Middlesbrough - Manchester City 2-1 (2-1)
gól: Maccarone (8.), Németh (32.), illetve Wanchope (38.)

Tottenham - Blackburn 1-0 (1-0)
gól:
Defoe (18.)

Birmingham - Liverpool 0-3 (0-1)
gól:
Owen (29.), Heskey (51.), Gerrard (86.)
kiállítva: Cunningham (64., Birmingham)