Vágólapra másolva!
Bár februárban még nem fogadta el a Werder Bremen szerződéshosszabbítását, a hét végi súlyos sérülését követően mégis megegyezett a német csapatta Lisztes Krisztián. A magyar válogatott középpályás így a következő idényben is a jelenlegi Bundesliga-listavezetőt erősíti.

Súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett vasárnap a Werder Bremen labdarúgócsapatának magyar középpályása, Lisztes Krisztián, akivel ennek ellenére szerződést hosszabbított klubja. Lisztes várhatóan hat hónapot kénytelen lesz kihagyni, így nem lehet ott az új szezon kezdetén sem.

"Nagyon rossz, hogy sérülése miatt elveszítettük őt. Miután megbeszéltük a vezetőségen belül, új szerződést ajánlunk neki, remélhetőleg elfogadja" - nyilatkozta Klaus Allofs, a klub futballigazgatója.

Lisztes nem is felejtette el megköszönni a klub gesztusát, hiszen sérülése miatt az idény végén könnyen kontraktus nélkül maradhatott volna. "Nagyon szokatlan a helyzet számomra. Ezzel a lépéssel a Werder emberiességéről tett tanúbizonyságot, amely a futballüzletben nem megszokott. Szép, hogy nem felejtették el eddigi munkámat, amellyel az elmúlt években szolgáltam a klubot. Talán ez a sérülés kellett ahhoz, hogy felismerjem, a megfelelő klubnál vagyok" - mondta a Netzeitungnak.

Lisztes csütörtökön fekszik kés alá, a Bad Griesbach-i sportklinikán a német térdspecialista, Jürgen Eichhorn műti majd meg.