Vágólapra másolva!
Az angol ITV Sport tévéadó szerződést bontott Ron Atkinson szakkommentátorral, miután a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője rasszista megjegyzéseket tett a francia Marcel Desaillyval kapcsolatban.

Az incidens kedden, a Monaco-Chelsea (3-1) Bajnokok Ligája-elődöntő után történt: az élő közvetítés végén a szakember sértő szavakkal illette a londoniak színes bőrű francia világbajnokát. A szigetországban ekkorra már véget ért az adás, de a közel-keleti nézők még hallhatták a gyalázkodást.

"Buta hibát követtem el, nem is értem, hogy tehettem ilyet. Sosem voltam fajgyűlölő, most egy pillanatra elvesztettem a fejem. Elnézést kérek Desaillytól" - mondta a 65 éves Atkinson, akinek a Guardian című napilap is azonnal megszüntette a rovatát.

Atkinson - akit 1986-ban Sir Alex Ferguson váltott az MU kispadján - korábban az Aston Villa, az Atletico Madrid, a Sheffield Wednesday, a West Bromwich Albion, a Coventry, a Cambridge United és a Nottingham Forest csapatánál dolgozott vezetőedzőként.