Vágólapra másolva!
Természetes okokból halt meg Fehér Miklós, a Benfica és a magyar labdarúgó-válogatott csatára a január 25-i bajnoki mérkőzést követően. Ezt a portugál legfőbb államügyészség közölte a toxikológiai vizsgálatok eredményére hivatkozva.

"A vérben alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomaira nem bukkantak a szakemberek" - áll a hivatal közleményében. A Jornal de Noticias ezzel együtt azt írta: olyan kór okozta a játékos halálát, amit korábban egyetlen vizsgálat során sem észleltek. A lap értesülése szerint "mérsékelt szívmegnagyobbodásról" van szó.

A 24 éves, 25-szörös válogatott játékos január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában esett össze a pályán, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre. Portugál törvényszéki orvosszakértők már február elején úgy vélték, hogy veleszületett szívrendellenesség állhat Fehér halálának hátterében.