Vágólapra másolva!
A Szerencsejáték Rt. "koncentrált, nem szokványos" fogadási sorozatot észlelt a tippmixen szereplő négy szerdai labdarúgó NB I-es mérkőzés esetében, ezért a játékszervező úgy döntött, a Békéscsaba-Sopron és az MTK-Újpest találkozón hazai, a Haladás-FTC és a Videoton-ZTE összecsapásoknál pedig vendéggyőzelemre nem lehet fogadni. A Magyar Labdarúgó Liga arra kérte az SzRt.-t, hogy a bajnokság végéig ne szerepeljenek mérkőzések a tippmix műsorán.

A játékszervező többek között akkor határozhat úgy, hogy törli valamely eseményt vagy kimenetelét, ha megítélése szerint veszélybe kerül a játék tisztasága. A négy élvonalbeli mérkőzést ötös kötésben lehet megfogadni. Amennyiben valakinek van négy biztos tippje, hozzáválaszt egy ötödik eseményt, és annak mindhárom kimenetelét megjátszva biztosan nyer.

Az említett négy találkozó oddsainak szorzata 11,78, ehhez hozzárendelve például a Győr-Debrecen meccset, amelynél a legkisebb nyereményszorzó 2,00-es, máris a feltett tét 23,56-szorosával számolhat a játékos. (Persze némi veszteséget jelent a másik két kimenetel megjátszása.)

Az MTI információi szerint a tippmix történetében még nem volt példa arra, hogy egy labdarúgó-mérkőzésnél kizárólag az egyik kimenetelt törölték. A hazai találkozók esetében a fogadásokkal kapcsolatban másfél éve is felmerült a bundázás lehetősége, akkor Szlovákiában több százmillió forintot kockáztattak, a gyanúsítottakat azonban felmentették.

Somorai László, az SzRt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy figyelőrendszerük jelzett az átlagostól eltérő fogadási sorozatot, ezért döntöttek a törlés mellett, de a cég nem kíván további lépéseket tenni.

"A lovagiasság szabályai szerint részünkről az ügy itt lezárult" - nyilatkozott Somorai László. "Ilyen esetben több lehetőség áll a játékszervező előtt, vagy módosítja az oddsot, vagy felfüggeszti a fogadást, vagy törli az adott kiemenetelt. Szakembereink a játék tisztaságára ügyelve a törlés mellett döntöttek, ezek a kimenetelek 1,00-es szorzóval kerülnek beszámításra."

A kommunikációs igazgató hozzátette, nem tudja, milyen nagyságrendű fogadásról van szó, de ez nem is publikus.

Szieben László, az Magyar Labdarúgó Liga elnöke a liga hivatalos honlapjának elmondta: már tettek bizonyos lépéseket. "Az MLL ma írásban kérte a Szerencsejáték Rt.-t, hogy a rájátszás sorsolását követően lejátszandó bajnoki mérkőzéseket a bajnokság befejezésének tisztaságát megőrizendő törölje a tippmix programjából" - mondta az elnök.