Vágólapra másolva!
Május végén Marosvásárhelyen az Erdély - Magyarország öregfiúk összecsapással avatnák fel a több mint százszoros román válogatott Bölöni Lászlóról elnevezendő, jelenleg felújításra váró stadiont. Az egykori kiváló erdélyi futballista - aki jelenleg a francia első osztályú Rennes együttesének szakvezetője - nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy róla szeretnék elnevezni a marosvásárhelyi létesítményt.

A helyi ASA egykori otthona manapság lerobbant állapotban van, de az állami és a városi költségvetésből való pénzzel hamarosan hozzákezdenek a rendbetételéhez. "A kormány két héten belül jóváhagyja a stadion felújítására szánt 10 milliárd lejt, és három hét múlva el is kezdődhetnek a munkálatok" - mondta a Krónika című kolozsvári lapnak Borbély László képviselő, az RMDSZ kormánykapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke. A pillanatnyilag az Országos Sportügynökség tulajdonában, és a Mureul klub igazgatása alatt lévő aréna felújítására a városi tanács is jóváhagyott 10 milliárdot, amelyet akkor használnának fel, ha a város tulajdonába kerülne a stadion - ez tavasszal megtörténhet.

A két csapat összeállítása körül is már megindult a szervezőmunka, Bölöni az erdélyi lapnak megemlített néhány egykori futballistát, akiket szívesen látna az együttesekben. Erdélyi részről egykori ASA-s csapattársain kívül Dembrovszky, Domide, Lung, Vígh, Rednic, Andone, Gabor, Petcu, Mateut, Lacatus, Sabau neve hangzott el, a magyar válogatott várható névsoráról viszont még nem sokat tudott mondani. "Már beszéltem Nyilasi Tiborral és Bozóky Imre MLSZ-elnökkel is, de még nagyon az elején vagyunk. Az viszont biztos, hogy a vásárhelyiek örülnének, ha a kezdőrúgást mondjuk Albert Flórián végezné el, és Szepesi Györgyöt vagy Grosics Gyulát is szívesen látnák" - mondta a francia Rennes szakvezetője.

Az [origo] ezután megkérdezte Magyar Zoltánt, a magyar válogatott technikai vezetőjét, aki elmondta: a szövetségben egyelőre semmi konkrétumról nem tudnak, de természetesen teljesen nyitottak a hajdani klasszis ünnepi mérkőzése iránt. A stadionavatóra egyébként a francia és a magyar bajnokság befejezése után, május végén kerülhet sor.

Bánki József