Vágólapra másolva!
Nem múlt el nyomtalanul a szombati 5-1-es hazai vereség Wolfsburgban, hiszen a német labdarúgó-bajnokság 11. helyén álló együttes vezetése menesztette Jürgen Röber vezetőedzőt. Az új szakvezető német források szerint Erik Gerets lesz.

Az ötvenéves szakember 13 hónapot dolgozott a Farkasoknál, távozása az idei Bundesliga-szezon nyolcadik, az 1963 óta íródó történelem 276. edzőváltása. Korábban Ralf Rangnick (Hannover), Erik Gerets (Kaiserslautern), Huub Stevens (Hertha), Ewald Lienen (Mönchengladbach), Kurt Jara (Hamburg), Friedhelm Funkel (Köln) és Armin Veh (Rostock) távozott idő előtt posztjáról.

A Wolfsburg borzasztó tavaszi szereplésével nemcsak a 11. helyig csúszott vissza, de hét fordulóval a szezon vége előtt mindössze négy ponttal áll a kiesőzóna előtt.

Röber utódjául több név is felmerült, így pályázhat a posztra Huub Stevens a Hertha, illetve Joachim Löw, a Stuttgart egykor mestere is, ám a Kicker információja szerint a befutó Erik Gerets, a Kaiserslautern korábbi mestere lesz.

Peter Pander menedzser a hírek szerint már meg is egyezett az egykori kiváló belga labdarúgóval, aki februárban hagyta el a 'Lauternt. Gerets segítője korábbi pályaedzője, Reinhard Stumpf lesz, az új edzőpáros a keddi tréningen mutatkozhat be.

Nagy meglepetésre vasárnap a listavezető Werder Bremen csak döntetlent ért el hazai pályán az első percben már vezető Freiburggal szemben, így kilenc körrel a befejezés előtt hét ponttal vezet a Bayern München előtt. Lisztes Krisztián a 64. percig volt a pályán, ekkor Valdéz váltotta a magyar középpályást. A Dortmund 4-1-re kiütötte - és a táblázaton meg is előzte - a Bochum együttesét.

Bundesliga, 27. forduló:
Werder Bremen - Freiburg 1-1 (1-1)
gól: Aílton (18.), illetve Kruppke (1.)
piros lap: Bajramovic (66., Freiburg)

Dortmund - Bochum 4-1 (3-1)
gól: Koller (9.), Gambino (30.), Frings (45.), Ewerthon (53., 11-esből), illetve Madsen (14.)

[origo]/(MTI)