Vágólapra másolva!
A Manchester United nyerte az Arsenal elleni szuperrangadót az angol labdarúgó FA-kupa birminghami elődöntőjében, s ezzel számos nagy lehetőségtől fosztotta meg a londoniakat. A Premiership 31. fordulójában a Chelsea egygólos győzelmet aratott a fővárosi rivális Tottenham Hotspur otthonában.

A csúcstalálkozóról térdsérülés miatt hiányzott Ruud van Nistelrooy (MU), míg Thierry Henry (Arsenal) csak a kispadon kezdett. A mérkőzés sorsát a 32. percben Paul Scholes gólja döntötte el, pedig a szünet után a fővárosiaknál beállt a francia csatársztár, s a támadósort erősítette a szintén csereként pályára lépő spanyol José Antonio Reyes és a nigériai Nwankwo Kanu is. Az Arsenal sok lehetőséget hibázott el, főleg a szünet előtt, míg a manchesteriek védelme remekült zárt. A győztes együttes 16. alkalommal került a fináléba, s tizenegyedszer szerezheti meg a trófeát.

A mostani vereséggel eldőlt, hogy Arsene Wenger csapata nem triplázhat, vagyis továbbra is az MU marad az egyetlen olyan angol klub, amelyik egy szezonban diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában, a Premiershipben és az FA-kupában. A londoniak kedden a Chelsea elleni BL-negyeddöntőben vigasztalódhatnak.

A legutóbbi két sorozatban legjobb fővárosiak ráadásul nem ismételhetik meg két klub XIX. századi (!) bravúrját sem, vagyis a kupatriplázást. Eddig mindössze a Wanderers (1876-1878) és a Blackburn (1884-1886) nyert sorozatban háromszor FA-kupát.

FA-kupa, 1. elődöntő:
Manchester United - Arsenal 1-0 (1-0)
Birmingham
gól: Scholes (32.)

A másik elődöntőben, vasárnap:
Millwall (II. osztályú)-Sunderland (II.) 14, Manchester, Old Trafford

Döntő: Cardiff (Millennium-stadion), május 22.