Vágólapra másolva!
Április 14-én játsszák újra a Lazio-Roma olasz labdarúgó bajnokit, amely március 21-én azért szakadt félbe, mert a szurkolók között elterjedt - később hamisnak bizonyuló - hír szerint egy rendőrautó halálra gázolt egy kisfiút. Adriano Galliani ligaelnök közölte: a megismételt találkozóra szintén a római Olimpicóban kerül sor, a nézőszám korlátozása nélkül.

A rendőrség részéről óriási felháborodás fogadta a bejelentést: "Egy rendőr sem lesz az arénában, miután az első meccsen történt zavargások során 153 munkatársunk megsérült" - fenyegetőzött egy szakszervezeti vezető, hozzátéve: egyenesen provokációnak tartják, hogy a hazaiakat 51 ezer, a vendégeket pedig csupán háromezer euróra büntették meg. A botrányt követően Giuseppe Pisanu belügyminiszter még szigorú megrovást követelt.

Ami a nagyvonalú pénzbírságot illeti, több egyesület részéről is dühödt tiltakozást váltott ki: "Nevetséges ítélet! Egy hasonló eset után az ellenfelünk megkapta a három pontot, ráadásul öt meccsre betiltották a pályánkat" - háborgott Salvatore Naldi nápolyi klubelnök.

A szintén másodosztályú Messina stadionját csupán azért bezárták egy találkozóra, mert a szurkolók tojással dobálták meg az ellenfél buszát.

A Lazio-Roma derbi 48. percében, 0-0-s állásnál két görögtűz repült a játéktérre, majd váratlanul nagy tanakodás kezdődött a középkörben, s a bíró előbb felfüggesztette, félórával később pedig lefújta a találkozót. A mérkőzés kapcsán történt rendbontásokban több mint 170 ember megsérült. A meccs félbeszakításáról Galliani döntött, miután a veszélyes helyzetben a futballisták nem akarták folytatni a találkozót.