Vágólapra másolva!
Meglehetősen ritka, hogy egy családból származó labdarúgók különböző országok válogatottjában szerepelnek, a Vieri família most erre az útra léphet, miután az olasz világsztár Christian öccse, a 25 éves Max meghívót kapott az ausztrál keretbe.

A másodosztályú Napoli csatára kettős állampolgárságú, s március 30-án a dél-afrikaiak elleni, londoni összecsapáson mutatkozhat be a távoli földrész nemzeti tizenegyében.

"Hatalmas örömöt jelent a meghívó" - mondta tömören a sydneyi születésű "kis Vieri", aki a Juventusnál kezdte pályafutását, de sohasem jutott szóhoz az első csapatban. Később két szezont húzott le az akkor másodosztályú, jelenleg az élvonalban nyeretlenül sereghajtó Anconánál, majd a szintén Serie B-s Verona futballistája volt.

A Vieri fiúk apja, Roberto a 60-as és 70-es években a Sampdoriában, a Fiorentinában, a Juventusban, a Romában és a Bolognában szerepelt, majd Ausztráliába költözött. Christian még Bolognában született, de Maxhoz hasonlóan az ötödik kontinensen töltötte a gyermekkorát.