Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap játsszák a 19. forduló mérkőzéseit a labdarúgó Arany Ászok Ligában, s a legérdekesebbnek a listavezető Ferencváros pécsi vendégjátéka tűnik.

Ősszel számtalanszor bebizonyosodott, hogy Nagy Tamás vezetőedző stílusosan futballozó tizenegyet alakított ki a Mecsekalján. Ennek újabb példája lehet a zöld-fehérek elleni összecsapás, s a hazaiak számára jó előjel, hogy a szintén bajnokesélyes Debreceni VSC-MegaForce a múlt héten nem tudta feltörni védelmüket. Igaz, a pécsi támadók is eredménytelenek voltak, így egy pont maradt a vendéglátóknál.

A fővárosi zöld-fehérek eddigi két bajnokijukon még nem szereztek gólt, igaz Szűcs Lajos hálója is érintetlen maradt, de a szurkolók nyilván nem elégedettek az elhullajtott négy pont miatt. Pintér Attila együttese szerdán Bodajkon 3-1-re nyert a Magyar Kupa negyeddöntőjében, vagyis megszakadt a 0-0-s sorozat, de ez még nem jelenti azt, hogy Geráék simán nyernek Pécsen.

A bajnoki címvédő, s második helyen álló MTK kétszer is 2-0-ra nyert tavasszal, a papírforma alapján szombaton sem kell pontvesztéstől tartania. A vendég Videoton ugyanis a zalaegerszegi kupanegyeddöntőt is beszámítva három vereséggel nyitotta a tavaszt. Csank János vezetőedző csapatától így bravúr lenne, ha ponttal távozna a Hidegkuti-stadionból.

Az őszt még az első helyen záró Balaton FC sem remekelt eddig, a Békéscsabán megszerzett egy pont, valamint az MTK-tól elszenvedett 2-0-s vereség valószínűleg a legpesszimistább szurkolókat sem elégíti ki. Ráadásul a vasárnapi folytatás sem ígér könnyed győzelmet, sőt, az lenne a meglepő, ha Csertői Aurél gárdája "meghódítaná" az újpesti stadiont. A lila-fehérek kedden Szombathelyen kezdték a 2004-es évet, s a magabiztos, 2-0-s siker biztatónak tűnik a jó folytatásra.

(MTI)