Vágólapra másolva!
Pontot vesztett a Fulham vendégeként a címvédő Manchester United az angol labdarúgó-bajnokságban, így a tabella harmadik helyére csúszott vissza, mivel a nagy vetélytárs Chelsea győzni tudott a másik manchesteri csapat, a City otthonában. Nyert az Arsenal is, az Ágyúsok előnye immáron kilenc pont üldözőikkel szemben.

A Premiership 27. fordulójának eredményei a MU trónfosztására készülő Arsenal malmára hajtották a vizet, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a bajnokságban továbbra is veretlen londoniaktól az idén aligha lehet elvenni a bajnoki címet.

Arsene Wenger együttese szombaton az idény meglepetéscsapatát, a Charltont verte, mégpedig úgy, hogy a negyedik percben már 2-0-ra vezetett. Az Athletic nem omlott össze, sőt Claus Jensen révén még szépíteni is tudtak a látogatók, ennél többre azonban nem futotta a Curbisley-fiúknak, így a piros-fehérek figyelme a győzelem édes érzésével fordulhatott a többi pálya felé.

Az eredmények pedig kedvezően alakultak: a MU - bár az egykori kenyéradói ellen betaláló Saha góljával vezetett a Loftus Roadon - két pontot hullajtott el a Fulham otthonában, és a Chelsea - Gudjohnsen kései találatával - győzött ugyan Manchesterben, az Arsenal előnye így is kilenc pontra nőtt két legfőbb riválisa előtt.

A kiesési rangadón gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Leicester és a Wolverhampton, míg a jobb sorsra érdemes Everton két hajrábeli góllal elért Aston Villa elleni győzelemmel igyekszik elevickélni a veszélyes zónából.

Premiership, 27. forduló:
Arsenal - Charlton 2-1 (2-0)
gól:
Pires (2.), Henry (4.), illetve Jensen (59.)

Blackburn - Southampton 1-1 (0-1)
gól:
A. Cole (52.), illetve Phillips (5.)

Everton - Aston Villa 2-0 (0-0)
gól:
Radzinski (78.), Gravesen (84.)

Fulham - Manchester United 1-1 (0-1)
gól:
Boa Morte (64.), ill Saha (14.)

Leicester - Wolverhampton 0-0

Manchester City - Chelsea 0-1 (0-0)
gól:
Gudjohnsen (82.)

Növelheti előnyét az Arsenal/sport/focivilag/20040227rangadora.html?pIdx=2