Vágólapra másolva!
A múlt héten az MLL Fegyelmi Bizottsága első fokon az MTK-nak adott igazat a klub játékosával, Czvitkovics Péterrel szemben, miután az utánpótlás válogatott középpályása feljelentette az egyesületet fizetési kötelezettsége elmaradása miatt.

Az indoklás szerint a testület nem látta megalapozottnak a feljelentést, így jogilag Czvitkovics jelenleg is az MTK labdarúgójának tekinthető.

"Czvitkovicsot jelenleg is saját játékosunknak tekintjük, ezért vissza is várjuk" - kezdte Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója. "Jómagam jeleztem is Péternek, hogy kapcsolódjon be az edzésekbe, mivel számítunk rá a szerződése alapján. Persze, amennyiben visszatér közénk, a fegyelmi eljárást le kell folytatnunk vele szemben, ettől függetlenül örülnék, ha újra a csapatot erősítené. Más kérdés, hogy a történtek után eleinte milyen hangulat venné körül Czvitkovicsot, ám amíg a fegyelmi bizottság másként nem dönt, jogilag ő az MTK labdarúgója. Ezért nem is járultunk ahhoz hozzá, hogy máshol tréningezzen."

Az ügynek természetesen folytatása lesz még a fegyelmi bizottságnál, mindenesetre Czvitkovics tíz napja már felbukkant a Ferencvárosnál, ahová Pintér Attila vezetőedző invitálására érkezet egy edzőmeccs erejéig, ám az MTK klubigazgatója, Fülöp Ferenc másnap jelezte a zöld-fehéreknek, nem járulnak hozzá a fiatal futballista Üllői úti edzéslátogatásához.

Ezt követően Czvitkovics a Bundesliga élvonalában szereplő Hannovernél is próbajátékra jelentkezett, ám egyelőre nincs csapata, jóllehet január elején, amikor is jelezte az MTK vezetőinek, hogy a jövőben nem kíván a kék-fehér klubban szerepelni, hozzátette, elsősorban külföldön szeretné folytatni a pályafutását.

Bánki József