Vágólapra másolva!
Az AS Roma elnöke megerősítette azt a korábbi sajtóértesülést, hogy egy orosz cég tárgyalásokat folytat az anyagi gondokkal küzdő labdarúgóklub megvásárlásáról. Ha az üzlet létrejön, első alkalommal lesz példa arra, hogy egy patinás olasz egyesület külföldi kézbe kerül.

"Igaz a hír, folynak az egyeztetések, de a döntés várhatóan nem a közeljövőben születik meg" - mondta a Gazzetta dello Sportnak Franco Sensi, a fővárosiak első számú irányítója. A lap úgy tudja, hogy a Nafta Moszkva elnevezésű olajipari mamutvállalat 400 millió eurót ajánlott a klubért, amely 2001-ben megnyerte a bajnokságot, jelenleg pedig a második helyen áll a Serie A-ban.

Ha a cég valóban megszerzi a többségi tulajdonjogot, az AS Roma Európa második olyan elitcsapata lesz, amely orosz üzleti körök befolyása alá kerül. Az angol Premiershipben szereplő Chelsea-t nyáron vásárolta meg a multimilliárdos Roman Abramovics, aki a brit sajtó által csak "orosz forradalomként" aposztrofált londoni ténykedése részeként 121 millió fontot költött új játékosokra.

A 77 éves Sensi korábban úgy nyilatkozott, hogy a szezon végén távozik az elnöki posztról, de jelenlegi terve szerint azután is az egyesület szolgálatában marad. "A szurkolóknak nem kell aggódniuk, hiszen ha létrejön is az üzlet az oroszokkal, akkor sem nem vonulok teljesen vissza, mindenképpen maradok mint tiszteletbeli elnök" - tette hozzá Sensi.

Az AS Roma tavaly óta súlyos anyagi gondokkal küzd, a Gazzetta dello Sport szerint összesen 250 millió euróra rúg az adóssága. A megállapodás létrejötte esetén nem a római lenne az első, amely az ország labdarúgócsapatai közül idegen kézbe kerül, hiszen a kilencvenes évek végén a brit ENIC nevű vállalat megvásárolta a jelenleg másodosztályú Vicenzát, a nagy olasz klubok közül azonban még soha egyik sem került külföldi tulajdonba.