Vágólapra másolva!
Az örmények elleni szerdai 2-0-s győzelem után csütörtökön jóval nagyobb feladat vár a magyar labdarúgó-válogatottra, mert a ciprusi tornán az Európa-bajnoki résztvevő lett csapat lesz az ellenfél 18 órától. A találkozó győztese szombaton a döntőben szerepel, míg a vesztes a harmadik helyért lép pályára.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány keretéből a szerdai két gólszerző, Szabics Imre (Stuttgart) és Lisztes Krisztián (Werder Bremen), a kapus Babos Gábor (Breda), valamint Bodor Boldizsár (Beerschot), Dárdai Pál (Hertha) és Fehér Csaba (Breda) is visszautazott klubjához. Az idegenlégiósok közül így Bodnár László (Szaturn Ramenszkoje), Kenesei Krisztián (Kuoan), Lendvai Miklós (Charleroi), Lőw Zsolt (Cottbus) és Kovács Péter (Tromsö) maradt, de a német szakvezető a lettek ellen elsősorban azokra számít, akik nem játszottak a nyitó találkozón. Valószínűleg négy újoncot avat a kezdőcsapatban Lettország ellen Lothar Matthäus.

A délelőtti edzést kisebb sérülés miatt kihagyta Gera Zoltán és Németh Norbert. Délután dönt a válogatott szakmai stábja arról, hogy a Ferencváros támadója pályára léphet-e az Eb-résztvevő ellen. A magyar és a lett válogatott eddig háromszor találkozott, mindhárom meccs 3-1 lett, kétszer (1995-ben és a tavalyi, budapesti Eb-selejtezőn) a mieink javára. Az egyetlen vereség viszont a magyarok pótselejtezőjébe került, ha azon a bizonyos rigai meccsen nyernek - akkor még - Gellei tanítványai, második helyen végez a csapat. De kikapott, így nem meglepő, hogy csütörtökön a mieink visszavágnának a letteknek - igaz, az akkor pályára lépő tizenegyből most egyedül Gera kerülhet be a kezdőbe.

A magyarok várható kezdőcsapata:
Végh (MTK) - Böjte (Győr), Stark (Győr), Pető Z. (Sopron) - Bodnár L. (Szaturn Ramenszkoje), Molnár B. (ZTE), Tóth Balázs (Videoton) / Lendvai (Charleroi), Füzi Á.(MTK), Polonkai (Újpest) - Torghelle (MTK), Kenesei (Kuoan).



Nézze meg Ön is a gólokat!
Ön most azonnal nézhető (stream) formában megte-kintheti a magyar-örmény meccs összefoglalóját. Egy jobb minőségű szélessávú, illetve egy gyengébb
minőségű, modemes változat közül választhat.
Szélessávú változat
Modemes változat
Technikai segítség a lejátszáshoz
tavalyi eufóriát

A magyarokon kívül persze a lettek is tartalékos - azaz nagyrészt légiósok nélküli - csapattal veszik fel a versenyt a mieink ellen, azaz a kapus Kolinko (Rosztov), a szerdán duplázó Laizans, aztán Vitalijs Astafjevs (Herold Admira), a másik gól szerzője, Marians Pahars és Maris Verpakovskis is visszatért klubjához.

A lettek kerete:
kapusok: Vanins (Torpedo Moszkva), Pavlovs (Skonto FC)
védők: Stepanovs (Beveren), Zirnis (Liepajas Metalurgs), Zemlinskis, Isakovs, Zakresevskis (valamennyi Skonto FC), Korablovs, Smirnovs (mindkettő FK Ventspils)
középpályások: Bleidelis (Viborg), Rubins (Sinnyik), Lobanovs, Pucinsks, Semjonovs (mindhárom Skonto FC), Kolesnicenko (Torpedo Moszkva)
csatárok: Rimkus (FK Ventspils), Stolcers (Fulham), Blanks (Skonto FC), Karlsons (Sinnyik).

[origo]/(MTI)