Vágólapra másolva!
Két nap alatt megtalálta az Újpest FC labdarúgóklub a kedden lemondott Mezey György szakmai igazgató utódját: a nyárig Mészöly Géza és Véber György irányítja edzőként a nagy múltú, jelenleg azonban az Arany Ászok Liga nyolcadik helyén szerénykedő csapatot.

A két korábbi válogatott játékos munkáját kapustrénerként Brockhauser István segíti. Hivatalosan Mészöly a szakmai vezető, de Véber egyenrangú társa lesz.

Az Újpest FC kedden délelőtt bontott szerződést Mezeyvel, akivel együtt távozott segítője, Both József is. Akkor ideiglenesen Sarlós András és Brockhauser vette át a csapatot.

Az egykori szövetségi kapitány tavaly június 5-én került a klubhoz, egyéves szerződést kötött. Munkáját azonban szinte a kezdetektől anyagi gondok hátráltatták, s az eredmények is elmaradtak a várakozásoktól. A Magyar Kupában a legjobb 64 között az NB II-es Kaposvölgye 2-1-re legyőzte a lila-fehéreket, akik a 12 csapatos Arany Ászok Ligában pedig mindössze a 8. helyen állnak.

Január 30-án Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató is lemondott, ő azonban felmondási ideje alatt még marad pozíciójában. Helyét a Balaton FC-től érkező Sallói István veszi majd át.