Vágólapra másolva!

Bisovec az új grúz futballkapitány

Az ukrán Anatolij Bisovec lett a grúz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 57 éves szakember négy évre szóló szerződtetését a grúz szövetség elnöke jelentette be, Bisovec legfőbb feladatául azt jelölve meg, hogy a csapat sikerrel vegye a 2006-os világbajnoki selejtezőket és kijusson a németországi vb-re.

Grúziát a 2-es számú vb-selejtezőcsoportban éppen Bisovec szülőhazájával, Ukrajnával, továbbá Dániával, Törökországgal, Görögországgal, Albániával és Kazahsztánnal sorsolták össze.

Az új kapitány játékosként négy szovjet bajnoki címet szerzett a Dinamo Kijevvel, amelyben 1964 és 1973 között futballozott. A szovjet válogatottban 40 mérkőzésen szerepelt, s 15-ször volt eredményes.

Edzőként több orosz és ukrán csapatnál ténykedett, legnagyobb szakmai sikerét a szovjet olimpiai válogatott szakvezetőjeként érte el 1988-ban, amikor is az általa irányított gárda aranyérmet nyert a szöuli ötkarikás játékokon. Nem volt viszont sikeres orosz szövetségi kapitányként, mely posztot 1997 júliusa és 1998 decembere között töltötte be.

Kaotikus forradalom a grúz fociban (2001.08.31.)20010831felterkepezhetetlen.html