Vágólapra másolva!
A tervek szerint az RTL Klub televízió 2008 nyaráig közvetíti a labdarúgó Arany Ászok Liga mérkőzéseit, s összefoglalókat is sugároz - jelentették be a Magyar Labdarúgó Liga keddi sajtótájékoztatóján.

Az MLL-lel kötött szerződés évente több mint 1 milliárd forintot juttat a sportágnak. A két fél jövő nyáron megvizsgálja az együttműködést, s ha mindketten elégedettek, az 2008-ig folytatódik.

Szombaton 18 órától az m+ csatornán, míg vasárnap 11.30, vagy 14 órától az RTL Klubon lesz látható egy-egy találkozó. A hét utolsó napjának közvetítési rendje attól függ, hogy azon a hétvégén lesz-e Forma-1-es futam, mert akkor a korábbi időpont az érvényes. Hétfőn 23 óra körül kerülnek képernyőre az összefoglalók az RTL Klubon.

"A mostani szerződés ismét azt bizonyítja, hogy jelentős a magyar labdarúgás marketing-értéke. Most már nem lesz adminisztratív akadálya a szakmai sikereknek" - mondta Szieben László, az MLL elnöke.

A tárgyalások októberben kezdődtek, miután az MTV kuratóriuma szeptember 18-án egyhangúlag elutasította az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. Ezután ideiglenes jelleggel a Magyar ATV-n láthatták a szurkolók a találkozókat, majd nemrég tízéves időszak után a sportág visszaszerezte a teljes közvetítési jogokat a Football Duó Kft.-től.

Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója örömének adott hangot, hogy a profi ökölvívás és a Forma-1 után újabb népszerű sportág jut állandó megjelenéshez a csatornán. "Kezünkben tartjuk a három legjobb kártyát. Meggyőződésem, hogy hamarosan a magyar futball is sikeres lesz" - szögezte le.

Kolosi Péter programigazgató elmondta: a csatorna stábja készen áll a közvetítések és az összefoglalók elkészítésére, sőt ezen kívül más programokban is feltűnnek majd a hazai labdarúgás képviselői.