Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában óriási meglepetésre a Manchester United hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Middlesbrough ellen. A vendégek legjobbja a brazil világbajnok Juninho Paulista volt, akik két góllal segítette csapatát a győzelemhez.

Meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Manchester United labdarúgócsapata, s immáron öt pontra nőtt hátránya a még veretlen Arsenallal szemben. Pedig nem tűnt megoldhatatlan feladatnak Sir Alex Ferguson tanítványai számára a Middlesbrough - pláne az Old Traffordon -, ám a 38. percre már kétgólos hátrányban voltak a hazaiak.

Brit lapok főleg abban látják az utóbbi hetek sok kapott gólját, hogy az eltiltott Rio Ferdinand miatt a védelem egy kimagasló képességű játékost veszített, nem véletlen, hogy a brazil Juninho bolondot csinált a MU hátsó alakzatából, s a 34. percben, majd a négy perccel később is betalált Howard kapujába.

Ruud van Nistelrooy menetrendszerinti találatával ugyan előbb szépített a Manchester, sőt Ryan Giggs a 63. percben egyenlített is, a hajrát a 'Boro bírta jobban és a kameruni Joseph-Desire Job 80. percben szerzett góljával kicsikarta a 3-2-es sikert.

"Még hosszú az út a bajnokság végéig, nem szeretném leírni a Manchester bajnoki álmait. A mérkőzés előtt azt kértem játékosaimtól, játsszunk alázattal, pontosan passzoljunk, s ne hibázzunk a védelemben - ezt a három dolgot tökéletesen megoldottuk" - nyilatkozta boldogan a találkozót követően Steve McLaren, a Middlesbrough menedzsere, aki évekig Ferguson segítőjeként a MU mellett tevékenykedett.

Annak ellenére, hogy csapata vezeti a bajnokságot, nem teljesen boldog Arsene Wenger. Az Arsenal mestere most a Real Madrid ellen kelt ki, ugyanis kiderült, a spanyol sztárcsapat vezetőedzője, Carlos Queiroz Ruud van Nistelrooy és Francesco Totti után megkörnyékezte az Ágyúsok támadóját, Thierry Henryt is.

"Ha prioritások szerint kell választanom, akkor nálam Van Nistelrooy és Henry előnyt élvez" - nyilatkozta Queiroz a Radio Marca műsorában.

"Ha én a Real egyik játékosát szeretném, akkor előbb felhívnám a klubot, s nem az újságban nyilatkoznék erről először" - fakadt ki Wenger, hozzátéve, inkább nem mond többet a spanyol klubról.

Eredmények, 25. forduló:
Birmingham City - Everton 3-0 (2-0)
gól:
Johnson (8.), Lazarides (39.), Forssell (49.)

Blackburn Rovers - Newcastle United 1-1 (0-0)
gól:
Stead (85.), illetve Bellamy (52.)

Charlton Athletic - Tottenham Hotspur 2-4 (0-2)
gól:
Stuart (51.), Perry (81.), illetve Davies (10.), Defoe (43.), King (46.), Jackson (85.)

Fulham - Aston Villa 1-2 (1-2)
gól:
Boa Morte (1.), illetve Angel (13.), Vassell (32.)
kiállítva: Bocanegra (75. Fulham)

Liverpool - Manchester City 2-1 (1-0)
gól:
Owen (3.), Gerrard (51.), illetve Wright-Phillips (50.)

Manchester United - Middlesbrough 2-3 (1-2)
gól:
van Nistelrooy (45.), Giggs (63.), illetve Juninho (34., 38.), Job (80.)

Portsmouth - Chelsea 0-2 (0-1)
gól:
Parker (17.), Crespo (79.)