Vágólapra másolva!
Régen látott örömteli hangulat telepedett kedden késő este a Leeds Elland Road-i arénájára: az idei szezonban története legmélyebb válságát élő United 4-1-re gázolta el egyik legnagyobb vetélytársát, a Wolverhamptont a Premiership 25. fordulójának keddi játéknapján, a tabella utolsó helyére taszítva ezzel a Farkasokat. Az Arsenal a Southamptont verte, míg a Leicester és a Bolton megosztozott a pontokon.

Nem adja fel a Leeds! Eddie Gray csapata talán az utolsó szalmaszálat ragadta meg kedden este az Elland Roadon, amikor sorsdöntő, "hatpontos" meccsen legyőzte az utóbbi időben több nagycsapatot is megleckéztető Wolverhamptont.

A kiesés elől menekülő csapatok alsóházi rangadóján a több klub által is igen erősen csábított Alan Smith adta meg az alaphangot, 14. percben szerzett góljával előnyhöz juttatva a hazaiakat. A Leeds vezető találatát a Wolves új szerzeménye, a Farkasoknál rendkívül gólerősen bemutatkozó román csatár, Ioan Viorel Ganea még kiegyenlítette, azonban ezzel el is lőtte puskaporát a Jones-legénység.

Az első félidő hajrájában a skót válogatott Matteo ismét megszerezte a vezetést a hazaiak számára, majd a 62. percben az ifjú zseni, James Milner már kétgólosra növelte az előnyt.

A kegyelemdöfést az ausztrál légiós, Mark Viduka adta meg, aki a 90. percben bevéve a walesi válogatott Paul Jones kapuját, beállította a 4-1-es végeredményt.

A nap két másik mérkőzése után a négy csapatból csak egy lehetett igazán boldog: az Arsenal egy Henry-duplával szállította a kötelező győzelmet a Soton ellen. A Walkers-stadionban a Leicester és a Bolton feszült egymásnak, a végeredmény pedig 1-1-es döntetlen, ami sem a kiesés elkerüléséért harcoló Cityn, sem a nemzetközi kupás helyért küzdő Wanderersen nem segít igazán.

Premiership, 25. forduló:
Arsenal - Southampton 2-0 (1-0)
gól:
Henry (31., 90.)

Leeds United - Wolverhampton Wanderers 4-1 (2-1)
gól:
Smith (14.), Matteo (41.), Milner (62.), Viduka (90.), illetve Ganea (21.)

Leicester City - Bolton Wanderers 1-1 (1-1)
gól:
Ferdinand (16.), illetve Walker (33., öngól)