Vágólapra másolva!
Az időjárás okozta korábbi nehézségek miatt labdás tréningekre nem igazán, rengeteg futásra azonban lehetősége nyílt a pécsi játékosoknak az elmúlt időszakban, igaz, a jövő heti horvátországi edzőtáborban sorra játssza majd edzőmérkőzéseit a bajnokság ötödik helyén álló gárda. Az alapozás nehézségeiről és a tervekről Pest Krisztiánnal, a PMFC válogatott középpályásával beszélgettünk.

- Miként viselték a felkészülés nehézségeit? - kérdeztük a pécsiek frontemberét.
- Mi tagadás, nagyon fáradt a társaság. Ennek oka, hogy a mostoha pályaviszonyok miatt nem nagyon tudtunk labdás edzéseket végezni. Ehelyett futottunk, méghozzá rengeteget. Persze ezt nem panaszként mondom, hiszen ebben az időszakban ez a legfontosabb, ez a munka "visz el" minket fél évig.

- Gondolom, akkor várják már a formába hozó időszakot...
- Várjuk bizony, ugyanis a kemény tréningek következtében egyelőre játékban még nem azt nyújtjuk, amit szeretnénk. Persze nem most kell formába lendülnünk, hanem a bajnoki nyitányon. Erre kiváló alkalom lesz majd a horvátországi edzőtábor, ahol Pula mellett több edzőmeccsen is pályára lépünk.

- Az alapszakasz végén a felsőházba kerülés mekkora elvárás Pécsett?
- Mindannyian ezt szeretnénk, ezért gürcölünk, s bravúrnak tartanánk, amennyiben sikerülne az első hatban végezni. A jelenlegi ötödik helyünk biztató a jövőre nézve, igaz, tudjuk jól, könnyebb volt elérni, mint megtartani ezt a pozíciót.

- Egyetért azzal, hogy az alapszakaszból hátralévő öt körből az első három fellépésükön eldőlhet a sorsuk?
- Ez így igaz. A nyitányon a sereghajtó ZTE-hez látogatunk, ami, mondanom sem kell, nagyon kemény meccsnek ígérkezik, majd odahaza a bajnoki címre pályázó Debrecent és a Fradit fogadjuk. Amennyiben ebből a három mérkőzésből jól ki tudunk jönni, azaz legalább hat vagy hét pontot szerzünk, komolyan kezdhetünk bízni a felsőházba kerülésben.

Bánki József