Vágólapra másolva!
Lassan a brazil szappanoperák stílusában bonyolódik a Rivaldo-saga. A 31 éves egykori aranylabdás, mióta elüldözték a Barcelonától, nem találja a helyét: a Milan-kaland nagyon rosszul sült el. Most már szívesen játszana máshol a világbajnok támadó-középpályás, de egyelőre sehol sem képesek megfizetni. Most új kérő állt be a sor végére: az Espanyol, a Porto, a Sao Paulo, az América és a Corinthians után a Szpartak Moszkva is bejelentkezett érte.

Úgy tetszik, az egész világnak Rivaldóra lenne szüksége. A közelmúltban már úgy tűnt, az UEFA-kupa védője, az FC Porto leszerződteti a sztárt a megsérült brazil gólzsák, Derlei helyére, ám másfél évadra nem kevesebb, mint hatmillió eurót kér a 31 éves csillag. Ez viszont nagyon sok, főleg úgy, hogy már lényegében másfél éve nem játszik.

A Szpartak a közelmúltban szerződtette edzőnek a legendás Nevio Scalát, s Scala elhatározta, hogy egy igazi világsztár megszerzésével kedveskedik a Luzsnyiki közönségének.

Mindez azonban csak roppant távoli lehetőség: a befutónak továbbra is a Porto tűnik. Ebben óriási szerepe van annak, hogy Jose Mourinho mester még barcelonai segédedző korából nagyon jó barátságban van a brazillal, s előbb-utóbb talán az anyagiakban is sikerül majd megegyezniük.

Ch. Gáll András