Vágólapra másolva!
A napokban elterjedt, hogy Fehér Miklós a világhírű Benfica együttesétől az ugyancsak portugál Marítimóhoz szerződik. A magyar csatár meglepődött, mondván: hallott az érdeklődésről, de többről ő sem tud. Sáfár Szabolcs viszont biztosan klubot vált, a kapus a Szpartak Moszkvától az osztrák bajnok Austria Wienhez igazol. Vasárnap arra is fény derült, hogy Kenesei Krisztián, a ZTE támadója Kínában folytatja karrierjét.

- Mit szólt a hírhez, miszerint a Marítimóhoz igazol?
- Nagyon meglepődtem, mivel nekem senki sem szólt ez ügyben, s én is csak a híradásokból értesültem erről. Annyit persze tudtam, hogy érdeklődik irántam a Maritimo, ám konkrétumról eddig nem esett szó.

- A klub vezetőivel beszélt már erről?
- Még nem, de hamarosan erre is sor kerül. Egyelőre az sem biztos, hogy elegednek a Benfica vezetői, igaz magam sem akarok mindenáron távozni, még akkor sem, ha az utóbbi időben nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint amennyit szerettem volna. A Benfica ugyanis világhírű klub, s csak végső esetben hagynám el a csapatot.

- Azaz, ha továbbra sem kap elég lehetőséget?
- Többek között igen, ám más szempontokat is figyelembe kell vennem. A legfontosabb azonban, hogy állandóan játékban lehessek, mivel ezáltal könnyebben kapnék meghívót a magyar válogatottba is.

Bánki József

[origo]