Vágólapra másolva!

Argentin klubelnök pénzeli a huligánokat?

Vizsgálat indult Luis Barrionuovo, az argentin labdarúgó-bajnokságban szereplő Chacarita elnöke ellen, mivel feltételezések szerint kapcsolatban állt a mérkőzéseken rendszeresen randalírozó szurkolói csoportokkal.

A nézőtéri erőszakkal, illetve annak esetleges szervezésével összefüggésben Mariano Berges vizsgálóbíró igyekszik hónapok óta rátalálni az igazságra, és kisebb sikereket már el is könyvelhetett ez ügyben.

Szeptember végén Armando Capriottit, a Chacarita alelnökét egy mérkőzés félidejében hallgatták ki az utasítására. A sportvezető ezt követően két hónapot töltött börtönben, majd óvadék ellenében szabadlábra került. A vizsgálóbíró drukkerektől kapott információt arról, hogy Capriotti pénzel egy szurkolói csoportot, amely rendszeresen verekedéseket provokál a mérkőzéseken.

Argentínában egy hónapig szünetelt a bajnokság azután, hogy augusztus 31-én a Boca Juniors-Chacarita találkozón hetvenegyen sérültek meg a nézőtéri rendbontásban. A pontvadászat csak azt követően folytatódhatott, a rendőrség a korábbinál több jogosítványt kapott a fellépésre, illetve szigorították a törvényi hátteret.