Vágólapra másolva!
Hiába vezette sokáig a Bundesliga tabelláját a VfB Stuttgart, az őszi idényt a negyedik helyen zárta Szabics Imre csapata. A svábok a múlt héten a BL-ben a Manchester Unitedtől kaptak ki, a bajnokságban pedig Münchenben a Bayerntől, majd szerdán a Bayer Leverkusentől szenvedtek vereséget.

A zakóktól függetlenül senki sem elkeseredett a VfB-nél, amit megkeresésünkre az immáron a szabadságát Magyarországon megkezdő Szabics Imre szavai is igazoltak: "Kár lenne tagadni, a szezon végére elfáradtunk. Hosszú sorozaton vagyunk túl, és úgy érzem, nem lehetünk elégedetlenek. Persze ez nem csupán az én véleményem, hanem másoké is, nem véletlen, hogy senki nem tesz szemrehányást a bajnokság végén elszenvedett vereségekért. Ráadásul a négypontos hátrányunk a Werder Bremennel szemben behozható. Úgy érzem, ideje volt már a pihenőnek, s jó érzés, hogy itthon lehetek. A legfontosabb azonban, hogy remek félévet zártam a csapattal együtt, ezek után biztosan jól telik majd a szabadságom, az ünnepeket pedig természetesen családi körben, Szegeden töltöm".

Szabics egyébként szombaton a Ferencváros népligeti kézilabdacsarnokában zajló Christmas Cup utánpótlástorna vendége lesz, mivel a Stuttgart és a magyar válogatott csatára az első szóra elfogadta a meghívást - a gyerekek legnagyobb örömére.

Bánki József