Vágólapra másolva!
A Debrecen futballcsapata megválik Marius Sumudicától, és egyelőre úgy fest, hogy a hajdúsági klub a támadó helyére nem igazolja le a korábban a Lokiban már megfordult Kerekes Zsombort.

Amikor Marius Sumudica megsértődött, amiért nem került be a PAOK elleni visszavágóra készülő DVSC 18-as keretébe, majd hazautazott Romániába és a másnapi edzésen sem jelent meg, mindenki biztosra vette, hogy a klub a továbbiakban nem számít a csatár szolgálataira. Ez így is lett, a Lokinál várják az érdeklődőket Sumudicáért, akinek nyáron különben is lejár a megállapodása a debrecenieknél. Helyette viszont nem igazolják le az ősszel Kínából visszatért Kerekes Zsombort, noha a szabadkai center nagy örömmel csatlakozna egykori csapatához, információnk szerint azonban Szentes Lázár vezetőedző nem ragaszkodik a labdarúgó leigazolásához.

Hétfő délutáni érdeklődésünkre, hogy tárgyalt-e a már a debreceni elöljárókkal, Kerekes Zsombor a következőket mondta: "Ezen a héten beszélünk majd a jövőmről a DVSC vezetőivel, s ekkor eldől, hogy a Lokiban folytatom-e a pályafutásomat vagy sem. Nem tagadom, szívesen visszatérnék, hiszen a szívemhez nőtt a csapat és a szurkolótábor is. Egy biztos, Magyarországon nem szeretnék más csapatban játszani, csak is a DVSC-ben. Amennyiben pedig mégsem jön létre a megállapodás, megeshet, hogy külföldön folytatom, a menedzserek már kerestek is ez ügyben, hiszen leendő klubomnak csak velem kell megegyeznie."

Ezek után Szilágyi Sándor, a DVSC ügyvezetője röviden, de annál világosabban fogalmazott Kerekes Zsombor ügyében. "Amikor visszatért Kínából, mint a klub hajdani játékosának, természetesen engedélyeztük Kerekesnek, hogy a tartalékcsapatunkban tréningezzen. Ő szeretne visszatérni a klubhoz, ám mi nem gondolkodunk komolyabban a szerződtetésében."

A csapat tagjai jelenleg szabadságon vannak, a klubházban pedig gyászolnak a vezetők. A napokban ugyanis 36 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Gara Attila, aki a többségi tulajdonos, Szima Gábor jobbkezeként rengeteget tett a Loki sikereiért. A DVSC közkedvelt munkatársát december 18-án, csütörtökön 13 órakor búcsúztatják a debreceni Köztemetőben.

Bánki József