Vágólapra másolva!
Az Atlético elleni madridi rangadón aratott 2-0-s győzelemmel átvette a vezetést a királyi gárda a spanyol bajnokságban. A Primera División 14. fordulójának eddigi legnagyobb meglepetését a Málaga szolgáltatta, amely 5-1-re gázolta el a szombati Real Madrid elleni csúcsrangadóra készülő Barcelonát.

Igaz ugyan, hogy több érdekes összecsapással tarkított hétközi fordulót rendeztek - illetve rendeznek, hiszen két mérkőzésre csütörtökön kerül sor - a Primera Divisiónban, mégis mindenki a szombati napot várja Spanyolországban, ekkor kerül sor ugyanis a Barcelona-Real csúcsrangadóra a Nou Campban.

A két nagycsapat közül mindesetre a Real hangolt jobban a szombati fellépésre, hiszen Raúlék magabiztosan verték az idén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Atléticót. Ronaldo már a 14. másodpercben mattolta German Burgost: a brazil csodacsatár rögtön a középkezdés után nagyszerű labdát kapott, majd a rosszul összezáró, lélekben talán még a bemelegítő gyakorlatokat végző vendégvédők közül kilépve emelt a tehetetlen argentin hálóőr fölött a bal alsó sarokba.

A külsejével inkább rocksztárra, mint futballistára emlékeztető - egyébiránt kiváló - kapus valószínűleg megzavarodott kissé a korai góltól, hiszen a 20. percben rettenetesen rosszul, és feleslegesen mozdult ki kapujából, így Raúl gyakorlatilag a 16-os vonaláról bólinthatta a kapuba Beckham felívelt labdáját.

A lényegi kérdések ezzel el is dőltek, az Atlético nem tudott újítani, Florentino Pérez galaktikusai pedig lélekben talán már Barcelona felé jártak.

Aztán hogy szombaton mennyire lesz nehéz dolguk a gránátvörös-kékek ellen, az megjósolhatatlan, azonban a Barca idei formáját látva nem kizárt, hogy siker koronázza majd az ősi rivális otthonába tett kirándulásukat. A Rijkaard-csapat szerdán Málagában "koronázta meg" idei "esés-kelését", hiszen megsemmisítő 5-1-es vereséget szenvedett a jó középcsapatnak számító hazai egylettől, ráadásul úgy, hogy az egy barcelonai gólt is Málaga-játékos szerezte, hiszen Sanz a saját kapujába talált be. Mindezt 4-0-nál, a 79. percben követte el a hazai játékos, úgyhogy nem osztott, nem szorzott, ráadásul Canabal végül visszaállította a négygólos különbséget.

Szezonbeli negyedik vereségével a kilencedik helyre csúszott vissza a katalán szuperklub, így lassan minden egyes pontra szükségük lesz Puyoléknak, hogy ne kereüljenek a kiesőzóna közvetlen közelébe. Ezek gyűjtögetését szombaton tehát éppen a Real ellen kellene elkezdeni, azonban az eddigi 14 fordulóban látott Barca-teljesítményt figyelembe véve ezt jelen pillanatban meglehetősen nehéz elképzelni.

Primera División 14. forduló:
Málaga - Barcelona 5-1 (2-0)
gól: Salva (8., 14., 70.), Alonso (74.), Canabal (86.), illetve Sanz (79. - öngól)

Real Betis - Murcia 1-1 (0-0)
gól: Ismael (48.), illetve Garcia (90. - 11-esből)
kiállítva: Fernandez (46.), illetve Roteta (2.)

Celta Vigo - Albacete 2-2 (1-1)
gól:
Ignacio (18.), Contreras (59.), illetve Pacheco (45.), Aranda (51.)

Espanyol - Osasuna 0-1 (0-0)
gól: Webo (87.)
kiállítva: Lopez (44.)

Valladolid - Deportivo La Coruna 1-1 (0-0)
gól: Oscar (64.), illetve Jonathan (49. - öngól)

Villarreal - Mallorca 0-2 (0-0)
gól: Eto'o (55.), Campano (59.)

Real Madrid - Atlético Madrid 2-0 (2-0)
gól:
Ronaldo (1.), Raúl (20.)

[origo]