Vágólapra másolva!
Hivatalosan december 22-én hozza nyilvánosságra a francia France Football, hogy az újságírók választása alapján ki lett az esztendő legjobb labdarúgója, azaz ki érdemli ki az Aranylabdát. Összeállításunkban bemutatjuk a lehetséges jelölteket, ezúttal az angol Paul Scholest és az argentin Pablo Aimart.

A vörös hajú középpályás 1974. november 16-án született Salfordban, és gyermekkorában az Oldham Athletic volt a kedvenc csapata. Pályafutását azonban a Manchester Unitedben kezdte, ő is tagja volt annak az ificsapatnak, amely 1993-ban megnyerte a korosztályos FA-kupát.

Az első csapatban az 1994-95-ös idényben mutatkozott be, nem is rosszul: a ligakupában két gólt vállalt a Port Vale ellen, a bajnokságban pedig az Ipwsich Town ellen volt eredményes debütálása alkalmából. Első idényében öt találatig jutott, a következőben pedig megduplázta ezt a számot. Ennek ellenére a nagyválogatottban csupán 1997 májusában mutatkozott be Dél-Afrika ellen, természetesen góllal.

Azóta alapembernek számít a nemzeti tizenegyben, a Manchesterben azonban ebben az időben kevesebb lehetőséget kapott. Jobban mondva Sir Alex Ferguson újfajta szerepkörben, félig csatárként, félig középpályásként vetette be, amely nem nagyon tetszett Scholesnak. Nem nagyon ment neki a játék, és amikor emiatt panaszkodott, kikerült a kezdő tizenegyből. Az utóbbi időben már ismét a régi szerepkörében szerepel. Szerződése 2007-ig köti az Old Traffordhoz.

Scholes elsősorban tavasszal játszott kiemelkedő formában, főszerepet vállalt a Manchester United nagy bajnoki hajrája, aminek a végén megnyerte az aranyérmet. Rögtön három góllal nyitotta az esztendőt: a Sunderland, a West Bromwich Albion és a Chelsea ellen is betalált, majd egy kis szünetet tartott, hogy később még pazarabb teljesítményt nyújtson: a Newcastle elleni rangadón mesterhármast ért el! A tavaszi szezonban összesen tíz gólt ért el, és Van Nistelrooy mögött a Vörös Ördögök második legeredményesebb futballistája volt.

Emellett a válogatottal pályára lépett a Liechtenstein és a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn is. A jelenlegi pontvadászatot hasonló formában kezdte, az első két fordulóban eredményes volt, ám ezt követően sérülés miatt kénytelen volt kihagyni pár találkozót. Pár meccs erejéig visszatért a pályára, a Birmimgham ellen be is talált, de az operáció elkerülhetetlen volt, így szeptember közepén megműtötték, és azóta nem lépett pályára.