Vágólapra másolva!
Még az észtek elleni válogatott mérkőzés előtt röppent fel a hír, miszerint Lisztes Krisztiánt az olasz Serie A-ban szereplő Perugia szeretné leigazolni januárban. Mindezek után megkerestük a Werder Bremenben futballozó magyar középpályást, s mint megtudtuk, Lisztest eddig nem tájékoztatták az itáliai megkeresésről.

"Egyelőre semmit sem tudok a Perugia megkereséséről" - kezdte Lisztes, akit Brémában értünk utol. "Amennyiben komoly ajánlatról lenne szó, a Werder vezetői biztosan szóltak volna nekem, persze, megeshet, hogy még ők is csak fontolgatják az ajánlatot."

"Én mindenesetre nem foglalkozom ezzel" - folytatta a magyar középpályás ", hiszen korai lenne mindez, január előtt ugyanis eleve nem jöhet létre a klubcsere, márpedig addig kötelességem a Werder sikereire koncentrálnom. Annyit azonban elmondhatok, hogy jól érzem magam Brémában, úgy érzem, nevet szereztem a Bundesligában, továbbá az is elgondolkodtató, hogy miközben az olasz bajnokságban jelenleg a Perugia a kiesés ellen küzd, addig a Werderrel a Bajnokok Ligája-szereplésért hajtunk. A válogatottal elszenvedett vereség és a rossz teljesítményünk alaposan elkeserített, ám nincs idő a merengésre, mert jönnek az újabb bajnokik. A hét végén például az idén bátor támadójátékáról megismert Bochumot fogadjuk, amely stílus fekszik nekünk, tehát nem kizárt, hogy gólgazdag meccset játsszunk majd. Persze, a lényeg, hogy nyerjünk, ezáltal ugyanis megszilárdíthatjuk helyünket az élmezőnyben. A Perugia ajánlatával pedig foglalkozzanak a vezetők, nekem most fontosabb feladataim lesznek a pályán."

Bánki József