Vágólapra másolva!
Három nehéz idegenbeli bajnoki fellépésen van túl az Újpest, amelyből nagyon jól jöttek ki a lila-fehérek, hiszen Debrecenből és Sopronból egy-egy pontot hoztak el, míg a lendületesen futballozó Zalaegerszeg otthonából győztesen távozott Mezey György csapata. Szombaton a Pécset látja vendégül az Újpest, két hét múlva pedig az Üllői útra látogat. A szakmai igazgató bízik benne, hogy együttese lendületben marad.

- Mivel a ZTE is kezdeményezően futballozott, adja magát a kérdés: játszó csapat ellen jobban megy az Újpestnek? - kérdeztük Mezey Györgyöt.
- Van benne valami, mindenesetre örülök, hogy egy kifejezetten jól futballozó ZTE ellen sikerült nyernünk, hiszen a látottak alapján Mihalecz István alaposan összekapta a zalai gárdát. Ezúttal döntőnek bizonyult, hogy remekül sikerültek a kontratámadásaink.

- A folyamatosan a csapatba kerülő fiatalok miként képesek feldolgozni az élvonal légkörét?
- Tudomásul kell venni, hogy az elmúlt négy-öt évben az Újpest lehetőségei a harmadik-negyedik helyig lehetett elég, mostanában viszont játékrendszert kellett változtatni, fiatalokat beépíteni a csapatba, amit egyelőre nehéz az eredményességgel társítani. Szerencsére az idősebbek, Kovács Zoli, Tamási, Juhár előtt is le a kalappal, jó példával járnak a fiatalok előtt, s az utóbbiakra sem lehet panaszom.

- Mire véli a sok döntetlent?
- A realitások alapján az Újpest jelenleg nem olyan erős, hogy Debrecenből ne legyen elfogadható az egy pont megszerzése, mint ahogy ott sem tartunk még, hogy kudarcnak értékeljük, ha Zalaegerszegről szintén csak egy ponttal távozunk. Más kérdés, mennyire örültünk végül a sikernek.

- A klub anyagi gondjai mennyire nehezítik a szakmai munkát?
- A csapathoz hasonlóan a klubszerkezet is átalakulóban van. Ami biztató, hogy Újpesten Lukács Ferenc és Gyulay Zsolt személyében komoly vezetők nagy erőfeszítéseket tesznek a klub életben tartása érdekében. Egyébként nem tartom véletlennek a Balaton FC remek szereplését, mivel Siófokon a szerződésekben tiszta és egyértelmű viszonyok szerepelnek, még ha szerény költségvetéssel dolgozik is az egyesület.

- A téli időjárás no meg a rossz talajú pályák miatt netán várja már a szezonzárást?
- Ezúttal nem várom annyira, hiszen az öltözőben nyugodt a légkör, a játékosokkal együtt bízom abban, megmarad a lendület az utolsó két fordulóra, a Pécs és a Ferencváros ellen is. A Fradi elleni rangadót pedig kifejezetten várom, természetesen számunkra méltó és kedvező befejezéssel.

Bánki József