Vágólapra másolva!
A magyar futballban érthető érdeklődés kíséri a DVSC nemzetközi kupaszereplését, hiszen a Loki az egyetlen állva maradt együttesünk az UEFA-kupában. Ráadásul a PAOK ellen elért görögországi 1-1 igencsak biztató a hajdúsági visszavágó előtt, ám a Debrecen csapatkapitánya, Böőr Zoltán szerint továbbra is abszolút nyílt a továbbjutás kérdése.

- Mennyire napi téma az öltözőben a PAOK elleni visszavágó?
- Mondhatnám semennyire, hiszen addig még két fontos bajnoki fellépésünk következik. Érdekes egyébként, hogy a szurkolóink már most jobban felpörögtek, pontosabban jobban foglalkoztatja őket a görögök elleni meccs, mint bennünket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne törekednénk minden erőnkkel a sikerre. Egyszerűen megtanultuk, hogy mindig a következő mérkőzésre kötelező lelkileg és fizikailag is felkészülni. Ezért még csak a bajnokságra koncentrálunk, aztán jöhetnek a görögök.

- Mégis, a szaloniki 1-1 tükrében mennyit változott a PAOK elleni továbbjutás esélye?
- A jó görögországi eredmény ellenére maradt ugyanúgy ötven-ötven százalék, mint a sorsolás pillanatában. Vigyáznunk kell ugyanis, hiszen a PAOK játékában idegenben is benne van a gól. Nagyon veszélyes csapat, igaz, a mi kontráink is azok lehetnek, erre kell majd építenünk.

- Az viszont nem valószínű, hogy a hét végi soproni bajnokin is kontrajátékra rendezkednek be.
- Nem bizony. Kőkemény kilencven percre készülünk, tudjuk, hogy a Sopron úgymond "ütős csapat", ám így sem lehet más célunk, mint a győzelem. A legutóbbi két bajnokinkon, az Újpest és a Haladás ellen döntetlenre végeztünk, márpedig az egy pontokkal nem sokra megyünk. Ezért is kellene nagyon a soproni siker, majd a hazai, Balaton FC elleni három pont. Persze tudjuk, utóbbi sem lesz egyszerű mutatvány, mivel a siófokiak is roppant szervezetten védekeznek.

- Mit gondol, a csapat lendületes stílusából adódik, hogy az ellenfelek gyakran keménykednek a Loki játékosokkal?
- Ebben biztosak vagyunk. Nekünk a gyors, váratlan támadások az erényeink, nem véletlen, hogy már a meccs elején gyorsan odalépnek az ellenfelek. Más kérdés, hogy gyakran nem éppen sportszerűen teszik ezt. Sajnos az ilyen esetekre nehéz felkészülni.

Bánki József