Vágólapra másolva!
Négy és fél hónappal azután, hogy Marc-Vivien Foe szívinfarktusban elhunyt a Kamerun-Kolumbia találkozón, a franciaországi Konföderációs-kupán, emlékmérkőzésre kerül sor barátai és játékostársai részvételével kedden Lyonban, abban a stadionban, amelyben a tragédia bekövetkezett. A találkozó bevételét a kiváló futballista feleségének és gyermekeinek a megsegítésére fordítják a szervezők.

A barátok csapatában olyan játékosok kaptak helyet, akik annak idején együtt szerepeltek vele a Lensban, a Lyonban vagy a Manchester Cityben. Valamennyien gondolkodás nélkül mondtak igent Basile Bolinak, a Marseille egykori kiválóságának megkeresésére.

A BL-győztes védő nem elégedett meg a találkozó megszervezésével, egyúttal arra kérte Issa Hayatout, az afrikai szövetség (CAF) elnökét, hogy a CAF nyújtson segítséget a Foéról elnevezett yaoundei edzőközpont építésének befejezéséhez. A találkozón a tervek szerint ott lesz Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, valamint Dominique de Villepin francia külügyminiszter is.

A "Barátoknál" pályára lép többek között: Sonny Anderson (brazil, Villarreal), Thierry Henry (francia, Arsenal), Sylvain Wiltord (francia, Arsenal), Robert Pires (francia, Arsenal), Steve Marlet (francia, Marseille), Nicolas Anelka (francia, Manchester City), Vladimir Smicer (cseh, Liverpool), Grégory Coupet (francia, Lyon). Edzők:Kevin Keegan, Paul Le Guen, Daniel Leclercq.

A kameruni keret tagja többek között: Jacques Songo'o (Deportivo), Rigobert Song (Lens), Bill Tchato (Kaiserslautern), Lucien Mettomo (Kaiserslautern), Geremi (Chelsea), Eric Djemba-Djemba (Manchester United), Samuel Eto'o (Mallorca), Lauren (Arsenal). Szövetségi kapitány: Winfried Schäffer.