Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten, ebben a szezonban először, egyszerre került sor fordulóra a BL-ben és az UEFA-kupában is, nem csoda, hogy világválogatottunkat is meghatározzák a kupanap eseményei: csupán egy olyan focista került be a tizenegybe, aki nem játszott a nemzetközi porondon. Három labdarúgó képviseli a Chelsea-t, ketten kerültek ki a Lyonból, és nem maradhatott ki a BL-rekordot felállítót Prso sem.
Vincenzo Sicignano (olasz, AC Parma): A listavezető és aktuális BL-címvédő ellen debütálni az olasz élvonalban nem éppen a kapusok álma, de a Parma 29 esztendős portásának, aki eddig pályafutása során csak az alacsonyabb osztályokban védett, éppen ezt kellett tennie. Sicignano remekül helytállt, hiszen a pármaiak gól nélküli döntetlent értek el a Milannal szemben, és a hálóőr több bravúros védést is bemutatott.
Glenn Johnson (angol, Chelsea FC): A londoni együttes pazar hetet produkált: két mérkőzés, két gólzáporos győzelem, ráadásul nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. A 19 esztendős jobbhátvéd valószínűleg felemásan emlékezik vissza a múlt hétre, hiszen a Lazio elleni Bl-meccsen - bár itt is jól focizott - kiállították, a hét végi bajnokin viszont megszerezte pályafutása első gólját a Premiershipben, és még egy gólpasszt is adott.Ronaldo Guario (brazil, Besiktas): A török gárdának mindenképpen győznie kellett a Sparta Praha elleni hazai BL-meccsen, ha versenyben akart maradni a továbbjutásért, és az isztambuliaknak végül sikerült is begyűjteniük a három pontot, köszönhetően a brazil bekknek, aki győztes gólt fejelt. Ronaldo persze arról is tett, hogy az ellenfél ne találjon be, és a hét végi, győztes bajnokin sem lehetett rá panasz.Andreas Jakobsson (svéd, Bröndby IF): A koppenhágai gárda rendkívül sokat köszönhet svéd középhátvédjének, aki a hét során két fontos gólt is szerzett. Előbb az UEFA-kupában talált be a Schalke ellen, és az idegenben szerzett találat akár továbbjutást is érhet a későbbiekben, majd pedig a hét végi, FC Köbenhavn elleni bajnokin mentett pontot a csapat számára góljával.Ashley Cole (angol, Arsenal FC): A londoni együttes katasztrofális BL-rajtjának köszönhetően az utolsó szalmaszálba kapaszkodott meg a múlt héten azzal, hogy legyőzte a Lokomotiv Moszkvát, de ez sem ment valami könnyen az Ágyúsoknak. Az oroszok egészen az utolsó percekig kitartottak, amikor jött Cole, és fejesgóljának köszönhetően megmaradtak a gárda továbbjutási esélyei.
Damien Duff (ír, Chelsea FC): A londoni gárda nyári nagy bevásárlásának legdrágább darabja az ír szélső volt, aki a múlt héten ismét megmutatta, hogy nem véletlenül fizettek ki érte ilyen nagy összeget. Duff mind a Lazio elleni BL-meccsen, mind a Newcastle elleni bajnokin ellenállhatatlanul futballozott, gólt szerzett, és számolatlanul küldte be a beadásokat a jobb szélről.Frank Lampard (angol. Chelsea FC): A londoni egyesült hatalmas játékoskeretének köszönhetően a tréner, Claudio Ranieri szinte állandóan alkalmazhatja a rotációs szisztémát, és csak egy olyan focista van, aki hétről hétre ott van a kezdők között. Lampard egyértelműen kulcsemberré nőtte ki magát a Chelsea-nél, és a múlt heti két meccsen is bizonyította, hogy ez nem véletlen: remekül futballozott, és mindkét találkozón gólt ért el.Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A lyoniak remek hetet zártak, hiszen nem csak a BL-ben, hanem a francia pontvadászatban is rangadót nyertek. A gárda brazil középpályása, Juninho sem panaszkodhat, hiszen mindkét meccsen eredményes tudott lenni, és különösen a Bayernnek rúgott szabadrúgásgólja ment élményszámba.Ryan Giggs (walesi, Manchester United): Igaz vörös rangadót játszottak a hét végén a Premiershipben, hiszen a Vörös Ördögök a Vörösök ellen léptek pályára, és a mérkőzést végül a Manchester United walesi balszélsője, Ryan Giggs döntötte el a maga két góljával. Ugyan mindkét találathoz kellett némi szerencse is, a játékos egyértelműen a rangadó főhőse volt.
Dado Prso (horvát, AS Monaco): Valószínűleg senki sem számított arra, hogy a francia gárda BL-gólcsúcsot fog javítani a Depor ellen, és arra is kevesen fogadtak volna, hogy Marco van Basten és Simone Inzaghi után Prso lesz a harmadik focista, aki egy Bajnokok Ligája-találkozón négy gólt ér el. A horvát támadónak azonban minden összejött: nem csoda, hiszen a találkozó estéjén ünnepelhette 29. születésnapját.Giovane Élber (brazil, Olympique Lyon): A támadó számára a Bayern München elleni idegenbeli meccs különleges alkalom volt, hiszen korábban éveken keresztül futballozott a münchenieknél. Mindez persze egyáltalán nem zavarta abban, hogy győztes gólt érjen el volt csapata ellen, majd a hétvégi, Marseille elleni rangadón is betalált.