Vágólapra másolva!
Ismét csalódást keltett a Hertha BSC, hiszen a népszerű berlini együttes hazai pályán mindössze 0-0-ra volt képes a lengyel Groclin ellen. A Bundesligában is az alsóházban tanyázó Spree-parti gárda az őszi szezonban kudarcot kudarcra halmoz, nem véletlen, hogy szerda este az Olimpiai stadion húszezer nézője a csapat edzője, a holland Huub Stevens ellen tüntetett, a szakvezető mielőbbi távozását sürgetve. Váratlanul érte a holland sajtót, de legfőképpen a hét végi bajnokin az Ajaxot 4-2-re elintéző NAC Bredai híveit kedvenceik 5-0-s veresége Newcastle-ban.

A Hertha vezetősége - a szurkolói tüntetések ellenére - hallani sem akar a tréner elküldéséről, jóval inkább néhány játékossal elégedetlenek. Dieter Hoeness menedzser kirúgással fenyegeti a gyenge teljesítményt nyújtó labdarúgókat a gyenge eredmények miatt: "Aki nem képes nagyobb erőbedobásra, az távozhat, sőt ha kell, szerződést bontunk egy-két játékossal, vagy ha ez sem elég, akár hárommal" - mondta a találkozó után rendkívül ingerülten Hoeness.

A sportvezető hozzátette, hogy a berlini együttes holland trénere, Huub Stevens alatt nem inog a kispad, mivel nem vele, hanem a futballisták hozzáállásával van a probléma. Szerencsére nincs ezek között Király Gábor, aki szerdán sem kapott gólt, mint ahogy eddigi hét fellépésből négy alkalommal sem. A magyar válogatott és a Hertha kapusával a lengyelek elleni betliről és az edző elleni tömeges kritikáról is beszélgettünk.

- Magyaros futballszlenget használva, mennyire érezték cikinek a gól nélküli döntetlent?
- Meglehetősen kellemetlen volt, amit a közönség nagy füttykoncerttel nyomatékosított. Annyiban azonban biztató a helyzetünk, hogy nem kaptunk gólt, márpedig a nemzetközi kupameccsek első felvonásán ez mindenkor fontos. Most is nyerhettünk volna, hiszen a helyzeteink megvoltak, sajnos ki is maradtak. Amennyiben viszont a lengyelországi visszavágón gólt szerzünk, továbbjuthatunk, s erre is készülünk.

- Miként reagáltak az edzőjük, Huub Stevens elleni szurkolói tüntetésre?
- Ezúttal nem csupán a B közép, hanem az egész stadion a tréner távozását sürgette, ám nem a mi feladatunk ilyen esetekben véleményt nyilvánítani. Profik vagyunk, kizárólag a saját teljesítményünkre szabad koncentrálnunk. Dolgoznunk kell becsülettel, ahogy az elmúlt három hétben tettük, ráadásul az edzések is nagyon jók, ám hiába, ha mindez a mérkőzéseken nem jön ki.

- Az ön produkcióját nem kritizálják Berlinben?
- Ilyen szereplésnél senkit sem szoktak kímélni, de éppen azt beszéltük a feleségemmel, hogy az eddigi hét mérkőzésemen, amelyből hat bajnoki és egy UEFA-kupa-fellépés volt, négy alkalommal nem kaptam gólt, ekkor azonban sajnos nem is lőttünk Az külön balszerencse, hogy amikor végre rúgtunk, azon meg az ellenfél is betalált. Összességében engem nem bírálnak olyan hevesen, ugyanakkor a futball csapatjáték, vagyis a sikerben és a kudarcban is mindenkinek osztoznia kell.

Bánki József