Vágólapra másolva!
Gól nélküli döntetlennel hangolt az FC Köbenhavn labdarúgócsapata a szerdai, Ferencváros elleni UEFA-kupa mérkőzésre. A dán bajnokcsapat, amely a Bajnokok Ligája-selejtezőn a Glasgow Rangers ellenében esett ki, komoly terveket dédelget, ám kilenc fordulót követően még a hazai SAS-ligában is mindössze a harmadik helyet foglalja el. A Herfölge elleni hazai 0-0 azért is volt kétségbeejtő, mert az ellenfél a tizenkét csapatos bajnokságban jelenleg a 10. helyen szerénykedik.

A Parken-stadionban 12 579 néző látta a mérkőzést, az FCK a következő összeállításban játszott: Rabóczki - Tobiasen, Albrechtsen, Zivkovic, Rooba - Mykland, P. Nielsen, Röll - Pettersson (Nörregaard, 65.) - Santos (Möller, 64.), Zuma (T. Jónsson, 29.).

A dán lapok szerint Hans Backe tréner a szokásos 4-3-1-2-es formációban küldte pályára tanítványait, ám ezúttal a válogatott csatárok (Pettersson, Möller vagy a feröeri Tódi Jónsson) sem találtak a kapuba.

A helyi EkstraBladet című napilap természetesen nem hagyhatta ki a lehetőséget, hogy megszólaltassa Rabóczki Balázst, a dánok magyar kapusát. "A Ferencváros az egyik legjobb magyar együttes, főleg hazai pályán veszélyes nagyon. A stadion nagyon hangulatos, ott nehéz lesz legyőzni őket. Néhány régi dunaferres csapattársam is ott szerepel. Úgy vélem, az FCK jelentősen jobban játszik, mint a magyar együttes" - vélte Rabóczki.

Nem volt elégedett a szerény főpróbával Backe edző sem. "A csapatnak az idei szezonban több frontos is helyt kell állnia, a legutóbbi balsikerű meccseket el kell feledni. Szerdán tiszta lappal indulunk harca" - jegyezte meg a szakvezető.

A csapatban több játékos sérüléssel bajlódik, ami biztos, Magnus Kihlstedt kapus még a kispadra sem ülhet le, a hálóőr ugyanis kisebb térdműtéten esett át. Nem egészséges Bo Svensson és Christian Lönstrup sem, de ők kedden megpróbálkoznak az edzéssel, s lehet, hogy mégis pályára léphetnek az Üllői úton. A Herfölge ellen lecserélt Sibusiso Zuma bokája nem javult, így az ő szereplése kérdéses.

A Ferencvárosnál Somorjai Tamás a csütörtöki edzésen szenvedett részleges bokaszalag-szakadást. A középpályást megműtötték, előreláthatólag egy hónap múlva edzhet újra. Nincs ekkora baj Kiss György esetében, a balszélsőt térdsérülés miatt kellett lecserélni Zalaegerszegen, ám nem kizárt, vállalni tudja a játékot.