Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus, a Partizan Beograd labdarúgócsapatának vezetőedzője 2005 júniusáig meghosszabbította szerződését a szerb-montenegrói klubnál.

Az eredeti kontraktus a jelenlegi idény végén járt volna le, ám a vezetők rendkívül elégedettek a csapat eredményeivel, mióta a 150-szeres német válogatott legenda irányítja a szakmai munkát.

Matthäus januárban került a fővárosi együtteshez, amellyel bajnok lett az előző szezonban, majd augusztusban bejutott a Bajnokok Ligájába, ahol az első csoportmérkőzésen hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el az UEFA-kupa-győztes FC Porto ellen.

Az egykori kiváló középpályáshoz kapcsolódó hír, hogy a német válogatott játékosa, Bettina Wiegmann az Egyesült Államokban zajló női labdarúgó-világbajnokságon megdöntheti Matthäus nemzeti válogatottsági rekordját, amennyiben pályára lép csapata két utolsó csoportmérkőzésén.

A 31 éves futballista szerdán, a Japán elleni találkozón állíthatja be a 150-es csúcsot, majd az argentinokkal szemben akár túl is szárnyalhatja a sokáig megdönthetetlennek vélt rekordot. Az esélyek alapján a németek valószínűleg továbbjutnak a csoportból, így Wiegmann várhatóan nem áll meg a 151. fellépésénél a vb-n.

Az amatőr státusú játékos 1989-ben húzhatta magára először a címeres mezt, méghozzá a magyar válogatott ellen. Sikerekben gazdag pályafutása során négyszer lett Európa-bajnok, az 1995-ös vb-n ezüstérmet szerzett, míg a 2000-es sydneyi olimpián bronzérmet akasztottak a nyakába.