Vágólapra másolva!
Két hónapot adtak az Aston Villa angol labdarúgóklub többségi tulajdonosai David O'Learynek, hogy megmutassa, képes eredményt elérni az együttes élén. A Mirror című brit lap úgy tudja, amennyiben karácsonyig nem sikerül kézzelfogható előrelépést tapasztalni a csapat fejlődésében, akkor új trénert neveznek ki.

A birminghami klub hasonlóan a Chelsea-hez ugyancsak a közelmúltban esett át tulajdonosváltáson. A konzorcium feje egy venezuelai milliárdos, Gustavo Cisneros, illetve egy egykori FIFA-játékvezető, Jose Farias lett, ők ketten úgy vélik, azt az utat kell járni, mint a londoni klubnál. A Chelsea új tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics ugyanis úgy egyezett meg Claudio Ranieri edzővel, hogy ha bizonyít, maradhat a kispadon.

A Mirror úgy tudja, O'Leary karácsonyig kapott haladékot, így a hét végi, Manchester Citytől elszenvedett 4-1-es vereség dacára sem távolítják még el a Villa kispadjáról. Amennyiben viszont az eredmények nem jönnek, úgy télen Dél-Amerikából jön a segítség - a pletykák szerint az argentin Marcelo Bielsa (jelenlegi argentin szövetségi kapitány), vagy a brazil Mario Zagallo (a brazil válogatott egykori kapitánya) személyében.

A tulajdonosok szinte követelték O'Learytől, hogy a gárdában a dél-amerikai labdarúgók a jelenleginél is nagyobb szerephez jussanak, azaz a játék épüljön a kolumbiai csatár Juan Pablo Angelra, illetve az ecuadori középpályás Ulises De La Cruzra.

A Villa öt fordulót követően a Premiership 15. helyén szerénykedik, mérlege egy győzelem, egy döntetlen és három vereség.