Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Balaton FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Békéscsabát az Arany Ászok Liga hatodik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, s átvette a vezetést a tabellán.

Arany Ászok Liga, hatodik forduló:
Balaton FC - Békéscsabai Előre FC 2-0 (2-0)
Siófok, 1000 néző
vezette: Dubraviczky
Balaton FC: Csernyánszki - Juhász, Radics, Kuttor, László - Mészáros N., Kovács P., Virág, Usvat (Györök 46., Kőrösi 85.) - Vörös, Sitku (Csordás, 90.)
Békéscsaba: Simunic - Bujáki (Valentényi a szünetben), Vilotic, Grujic, Schindler - Kovács N., Bánföldi, Kovács B., Vincze Z. - Tóth Gy. (Szabó S. 71.), Javrujan (Simon 64.)
gól: Bujáki (13., öngól), Mészáros N. (45.)
sárga lap: László (83.), illetve Vincze Z. (33.), Bujáki (45.), Bánföldi (61.), Schindler (91.)

13. perc: A 16-os bal sarkától néhány lépésre jutott szabadrúgáshoz a Siófok, Vörös végezte el a pontrúgást, lövése keresztbe ment volna a kapu előtt, de Bujáki olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az a bal kapufáról a hálóba pattant (1-0).

45. perc: Bal oldali beadás után Sitku fordult le védőjéről, majd éles szögből kapura lőtt, a labda Simunicról a kapu elé érkező Mészáros N. elé pattant, aki az üres kapuba rúgta a labdát (2-0).

70. perc: Vörös végzett el szabadrúgást a vendégek térfelének közepén, lövése megpattant a sorfalon és alig kerülte el a bal alsó sarkot.

90. perc: Sitku passzával Vörös lépett be a balösszekötő helyén a 16-oson belülre, már csak a kifutó Simuniccsal állt szemben, aki védte a csatár lövését.

Megérdemelten mentek pihenőre kétgólos előnnyel a siófokiak, hiszen a vendégeknek az első félidőben szinte helyzetet sem sikerült kialakítani. Mindkét csapat játékát nehezítette az erős szél. A második félidőben sem változott a játék képe, a siófokiak domináltak, a Békéscsaba továbbra sem tudott lehetőségeket kidolgozni, így nem forgott veszélyben a hazaiak sikere.

Mindent egy helyen az Eb-ről