Vágólapra másolva!
Nyáron meglepetést okozott, amikor a Dunaferr korábbi bajnokcsapatának válogatott középhátvédjére, Salamon Miklósra nem tartott igényt a Győr. Pedig, Varga Zoltán vezetőedző jól ismerte a centerhalfot, hiszen Dunaújvárosban is a játékosa volt, igaz, a hírek szerint nem is a tréner mondott le a futballista szolgálatairól. Salamon jelenleg úgymond parkolópályán van, azaz, amíg a szerződésbontás jogi vizsgálatára nem kerül pont, addig nem is futballozhat.

Információnk szerint az ETO rossz emberi hozzáállás és szakmai alkalmatlanság indokával bontott szerződést Salamonnal, ráadásul az átigazolási határidő lejárta után, így a játékos azóta sem tudott elhelyezkedni. Pedig akadtak megkeresései az első és a másodosztályból is, ám a szerződésbontás végső tisztázásáig nem kaphat játékengedélyt.

Az ideiglenes játékengedélyről az MLSZ egyik alkalmazottja azt mondta, ilyen fogalom nem létezik a magyar labdarúgásban. Természetesen a jogi eljárás a játékos és az ETO között nem csupán a játékengedély miatt fontos, hanem a közel két hónapos keresetkiesés is érzékenyen érinthette a családját. Arról nem is beszélve, hogy mivel hároméves szerződést kötött a győriekkel, erre az időszakra kiadta a lakását, a szerződésbontás után tehát kénytelen volt családjával a felesége szüleihez költözni. A Rába-parti szerződésbontásról megkeresésünkre Salamon röviden reagált: "Tartom magam ahhoz, hogy amíg az eredetileg három évre kötött szerződésem ügyére nem kerül pont, addig erről nem nyilatkozom."

Érthető a védő reakciója, hiszen nyáron két-három labdarúgót lélektelen játék és engedély nélküli nyilatkozat miatt is megbüntettek a győri klubnál, a jövőjéről s jelenlegi érzéseiről azonban valamivel bőbeszédűbb volt a nem olyan régen még a válogatottban is szerepelt középhátvéd.

"Pillanatnyilag fogalmam sincs, mihez kezdjek, megfordult a fejemben, hogy esetleg az üzleti életben próbálok szerencsét, de nem kizárt az alacsonyabb osztályú ausztriai folytatás, a legkisebb esély azonban az élvonalbeli visszatérésemre van. Utóbbi mellett semmi sem szól, hiszen nálunk nem dicsőség az NB I-ben futballozni, ráadásul ez haszonnal sem jár. Természetesen örömmel idézem fel a sikereimet, a válogatottságot, a bajnoki címet a Dunaferrel, ám az utóbbi időszak kudarcai a családomat is alaposan megviselték" - mondta Salamon.

Bánki József