Vágólapra másolva!
A svéd Hanna Ljungberg lehet az olasz Serie A első női labdarúgója. Luciano Gaucci, a Perugia klubelnöke bejelentette, hogy egy hónapon belül leszerződtethetik az említett hölgyet, aki ekként a líbiai vezető, Moamer Kadhafi fiának klubtársa lesz - írja a La Gazzetta dello Sport.

A 24 éves svéd csatár - a válogatott leggólerősebb játékosa 88 meccsen szerzett 48 góljával - jelenleg az Unea IK labdarúgója. Az Umea a női EUAF-kupa védője. Gaucci nemcsak az olasz sportnapilapban, hanem a Canal 7 televízió egyik adásában is megerősítette szándékát: "Egy hónapon belül női centere lesz a Perugiának" - mondta.

Ugyanakkor Ljungberg kisasszony - nem tévesztendő össze az Arsenal középpályásával, Fredrik Ljungberggel - az Aftonbladet című svéd lapnak hitetlenkedve nyilatkozott: "Hihetetlennek tűnik az egész. Miért lenne pont rám szüksége egy olasz férficsapatnak? Majd ha aláírtam a szerződést, akkor hiszem el. Mindenesetre óriási megtiszteltetés lenne a számomra - ha tényleg igaz lenne."

Az eset önmagában nem egyedülálló. Húsz évvel ezelőtt Nancy Lieberman, az akkori legjobb amerikai kosarasnő játszott az egyik tengerentúli profi férfiligában, az USBL-ben, de meglehetősen mérsékelt sikerrel.

Ch. Gáll András