Vágólapra másolva!

Kettős győzelemmel került be a belga Anderlecht a legjobb 32 közé: a lengyel Wisla Kraków elleni második mérkőzésen mindössze egyetlen gól döntött, melyet Dindane szerzett a 84. percben. Szoros mérkőzésen szintén egy találat döntött a spanyol Deportivo La Coruna és a Rosenborg Trondheim mérkőzésén, melyet a hazaiak szereztek a 16. percben, s ezzel a továbbjutást is kiharcolták.

A Zilina elleni selejtező visszavágójának a szünetében mutatták be a közönségnek a Chelsea új játékosát, az argentin Hernan Crespót. A klub tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics 16,8 millió fontot fizetett az olasz Internazionalénak a támadóért, így csaknem 95 millió fontot költött játékosvásárlásra a nyáron, ami abszolút rekordnak számít a nemzetközi labdarúgásban.

Crespo minden valószínűség szerint a hétvégén mutatkozik be a Blackburn Rovers elleni bajnoki mérkőzésen, ahol szakértők szerint múltheti parádés debütálása után a román Adrian Mutu lesz az ékpárja, akit 15,8 millió fontért csábított Abramovics az együtteshez.

A csatár érkezésével óriási csata alakulhat ki a (többnyire) két kiadó posztért, hiszen Mutu mellett a holland Jimmy Floyd Hasselbaink és az izlandi Eidur Gudjohnsen is bármikor bevethető, kiváló támadó.

BL-selejtező 3. kör, visszavágó:
Sparta Praha (cseh) - Vardar Szkopje (macedón) 2-2 (1-1)
gól: Poborsky (34.), Sionko (82.), illetve Georgievszki (30.), Anyanviu (67.)
továbjutott: a Sparta Praha, 5-4-es összesítéssel.

Chelsea (angol) - Zilina (szlovák) 3-0 (1-0)
gól: Johnson (32.), Huth (67.), Hasselbaink (78.)
tj.: a Chelsea, 5-0-s összesítéssel.

Wisla Kraków (lengyel) - Anderlecht (belga) 0-1 (0-0)
gól:
Dindane (84.)
tj.: az Anderlecht 4-1-es összesítéssel.

Deportivo La Coruna (spanyol) - Rosenborg Trondheim (norvég) 1-0 (1-0)
gól:
Luque (16.)
tj.: a Deportivo La Coruna 1-0-s összesítéssel.

A csoportok sorsolása csütörtökön lesz Monte-Carlóban, 16 órakor. A csoportmérkőzések első fordulója: szeptember 16-17. A Vardar Szkopje, a Wisla Kraków, a Zilina és a Rosenborg az UEFA-kupában folytathatja.